Ексклюзиви
неділя, 13 жовтня 2013 14:07

Українці розкуповують новорічні тури до Австрії і Фінляндії

Українці розкуповують новорічні тури до Австрії і Фінляндії
Фото: exotiktravel.com.ua

Дешевих путівок на новорічні тури скоро не залишиться. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів менеджер одного зі столичних агентств Оксана Копилова.

"Бронювати тури на Новий рік ми почали ще в кінці серпня, - говорить Оксана Миколаївна. – Дехто брав путівки в Крим чи Туреччину на вересень, на бархатний сезон, і бронював місця на грудень-січень. Добре розкупляються тури до Єгипту і Таїланду, на Кубу і в Індію, в Об'єднані Арабські Емірати і на Шрі-Ланку, але засніжені курорти у цей період популярніші, тому дорожчі".

Попитом користуються Болгарія і Словаччина. Відпочити там тиждень можна за 600 євро. Від 800 євро обійдеться тур до Австрії чи Італії, від 1 тис. євро – до Фінляндії і Швейцарії.

"Тепер по ціні нема різниці, чи проводити новорічно-різдвяні свята в українських Карпатах, чи відправлятися за кордон. Ціни на номери та послуги у Карпатах часто перевищують закордонні. Буковель розбудовують з року в рік. Там робляться нові спуски, будуються готелі, спа-центри та сауни. Але люди, гаманцю яких відповідають тамтешні ціни, як правило, їдуть в Австрію, Фінляндію, Францію".

У вартість турів з 30 грудня по 5 січня також входить новорічний фуршет.

"Найдешевші, як завжди, автобусні тури. Та сама Австрія може обійтися всього у 300 євро, - запевняє Копилова. – Крім Відня турист зможе погуляти по Кракову чи Будапешту. Купуючи автобусний тур по Європі, турист має змогу відсвяткувати Новий рік у Парижі чи Ніцці, а Різдво у Римі чи Барселоні".

За словами менеджера, ціни на гірськолижні курорти впадуть у лютому.

"Якщо хочете зняти дешевше житло чи забронювати бюджетний рейс, пошуком туру треба займатися з літа. Зараз уже катастрофічно не вистачає дешевих путівок. Тому на "гарячі" тури розраховувати марно. Зазвичай до 1 грудня 90 відсотків новорічних путівок уже розпродані. На гірськолижні курорти часто туристи вирушають групами, тому квитків на чартери досить часто не вистачає".

Копилова розказує, що від недавна куплені заздалегідь тури мандрівники почали страхувати.

"Важко купити тур у серпні і бути упевненим, що в грудні без проблем зможеш вирушити, куди запланував. Багато туристів страхують себе і тур. Буває всяке: напередодні вильоту можна захворіти, чи з роботи не відпустять, чи в сім'ї негаразди. Якщо тур викуплений, гроші за нього ніхто не поверне. А от страховка виплатить усі витрати".

Зараз ви читаєте новину «Українці розкуповують новорічні тури до Австрії і Фінляндії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути