понеділок, 02 жовтня 2023 03:25

У який день найкраще бронювати авіабілети: скільки можна заощадити

У який день найкраще бронювати авіабілети: скільки можна заощадити
Интересно, что наименьшая вероятность отмены рейсов с 9:00 до 15:00. Фото: Pixabay

Авіаквитки, заброньовані в неділю, обійдуться до 13% дешевше, ніж квитки, заброньовані в п'ятницю.

Міжнародні рейси слід бронювати приблизно за 60 днів (і не більше ніж за 4 місяці) для оптимальної доступності та економії (в середньому близько 10%). Минулого року золота середина наступала приблизно через шість місяців. Про це йдеться у звіті Expedia Air Travel Hacks Report за 2024 рік.

А внутрішні рейси варто бронювати принаймні за місяць до поїздки, щоб заощадити 24%. Мандрівники, які забронювали бронювання за 28 днів до вильоту, в середньому заощадили 24% порівняно з тими, хто чекав до останньої хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається, коли спускають воду в туалеті літака: пілот розвінчав поширений міф

Рейси з 9:00 до 15:00 найрідше скасовуються. За статистикою, імовірність скасування рейсів, що вилітають після 15:00, на 50% вища, ніж у більш ранніх рейсів.

Але найдешевший день для міжнародних поїздок - четвер, що може заощадити туристам 16%, ніж якби вони поїхали в неділю, який є найдорожчим днем. А на внутрішніх рейсах політ у суботу заощадить 13% в порівнянні з неділею.

Бортпровідниця Мадлен Дойл, яка пропрацювала на цьому терені 20 років, розповіла, на яких місцях в салоні літака найгірше сидіти під час турбулентності.

За її словами, турбулентність найсильніше відчувається в задній частині літака, пише The Sun.

Водночас колишній бортпровідник Саймон Мартін, який написав книгу "Подорож впертого бортпровідника", розповів, що є одна частина земної кулі, де частіше трапляється турбулентність.

Зараз ви читаєте новину «У який день найкраще бронювати авіабілети: скільки можна заощадити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути