вівторок, 20 березня 2012 15:56

У вогні спалили сотні паперових велетнів: іспанці зустрічають літо
17

Фото: Фото: Reuters/ gandia.be

Одне з найяскравіших свят Іспанії днями відзначили у Валенсії та інших містах країни. Лас Фальяс (Las Fallas) - традиційне свято теслярів, та їх покровителя - Святого Йосипа. Раніше в цей день робітники спалювали відходи теслярської діяльності. Поступово до звичайного спалювання залишків деревини долучались усе нові й нові деталі. Тепер це - одне з найвидовищніших весняних дійств на теренах Європи.

Фалья (falla) - це величезні фігури з пап'є-маше, які у ніч з 19 на 20 березня спалюють у величезних вогнищах. Фігури зазвичай сягають розмірів від 2 до 20 метрів, проте головне їх призначення - виграти перше місце на конкурсі фігур, аби "вижити" та потрапити на головну площу міста Plaza de Ayuntamiento.

С самого ранку на вулицях міста грають духові оркестри, супроводжуючи святкову ходу величезних фігур. Спалювати фігури починають лише опівночі - це стає найяскравішим моментом святкової ночі. Вогонь, у якому вони зникають, символізує прихід літа.

Зараз ви читаєте новину «У вогні спалили сотні паперових велетнів: іспанці зустрічають літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути