Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2011 12:53

У Відні туристи можуть зашифрувати своє ім'я в мелодію

У Відні туристи можуть зашифрувати своє ім'я в мелодію

У віденському Будинку музики (Haus der Musik) з'явився інтерактивний атракціон Namadeus. В його основу лягла створена Моцартом "музична гра", яка полягає в тому, що відвідувач набирає своє ім'я на комп'ютері, а програма перетворює його на мелодію.

Свого часу композитор "зашифрував" усі літери алфавіту таким чином, що кожній було присвоєно два музичні такти. Він зробив це для однієї зі своїх учениць в 1787 році і записав мелодію з поєднання звуків, що складає її ім'я.

У наш час студенти та викладачі факультету музикознавства Віденського університету у співпраці з Будинком музики створили комп'ютерну програму, за допомогою якої, використовуючи цей "шифр", можна будь-яке ім'я перетворити на мелодію, яка звучить на старовинному клавішному інструменті, в сучасному аранжуванні або у виконанні симфонічного оркестру.

Відвідувачі можуть роздрукувати нотний запис мелодії у вигляді старовинних аркушів і забрати з собою як сувенір, заплативши 2,9 євро. У цьому випадку мелодія буде збережена на сайті Будинку музики, і її можна буде прослухати в будь-який час.

Новий атракціон знаходиться у спеціально обладнаній кімнаті на третьому поверсі будівлі.

Зараз ви читаєте новину «У Відні туристи можуть зашифрувати своє ім'я в мелодію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути