четвер, 09 травня 2019 10:29

У весняних Горганах дощі і тумани - показали неймовірні фото з гірських вершин
21

Сходження на гору Хом’як, в південно-східній частині Горган, - один з найпопулярніших одноденних маршрутів
Фото: Дана Слюзар
Тут можна спостерігати, як вітер переганяє хмару з одного хребта на інший
Біля підніжжя гори розкидані колиби, де влітку живуть вівчарі, а туристи зупиняються у випадку негоди
Коли серед хмар з’являються «вікна», з Хом’яка видніються панорами ще засніжених Говерли, Петроса і Драгобрата з його Близницями.
Можна спланувати мандрівку на два дні і підкорити ще одну сусідню вершину – гору Синяк.

Сходження на гору Хом'як, що розташована в південно-східній частині Горган, - один з найпопулярніших одноденних маршрутів. Красиву вершину, що має форму правильної піраміди, вкривають величезні зелені брили каміння. Можна спланувати мандрівку на два дні і підкорити ще одну сусідню вершину – гору Синяк.

В горах весна починається значно пізніше календарної. Навіть в травні, коли довкола видніються простори зеленої трави, на північних схилах гір можна натрапити на ділянки снігу, що місцями сягають метра і навіть більше.

Влітку сюди сміливо ходять сім'ї з маленькими дітьми, а от навесні, коли ще й дощова погода, сходження навіть на таку легку вершину по слизькому мокрому камінні може бути небезпечним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світанок у Карпатах зняли з висоти пташиного польоту

В дощ гори набувають особливої атмосфери. Тут рясна злива за хвилину може змінитись сонячною погодою і подарувати незабутні краєвиди. Тут можна спостерігати, як вітер переганяє хмару з одного хребта на інший чи як неспішно поміж дерев повзе густий туман.

Коли серед хмар з'являються "вікна", з Хом'яка видніються панорами ще засніжених Говерли, Петроса і Драгобрата з його Близницями.

Біля підніжжя гори на полонині Хом'яків розкидані колиби, де влітку живуть вівчарі, а туристи зупиняються у випадку негоди.

Актовський каньйон називають "Долиною диявола" або міні-версією Великого каньйону Колорадо. Знаходиться на річці Мертвоводі, поблизу села Актового Вознесенського району Миколаївської області.

Зараз ви читаєте новину «У весняних Горганах дощі і тумани - показали неймовірні фото з гірських вершин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути