понеділок, 12 серпня 2013 18:06

У Туреччину їдуть подивитися на восьме чудо світу - білосніжні тераси Памуккале
12

Фото: Фото надане Людмилою Бобровською

Памуккале - відоме з давніх часів джерело мінеральних вод, одна із найвідоміших пам'яток Туреччини. За природну красу білосніжні природних терасах, чаш із блакитною водою, Памуккале називають восьмим чудом світу.

У цьому місці гарячі джерела з окисом кальцію утворюють вапняні відкладення на скелястих терасах. Вода утворила білі каскади, що окам'яніли, тераси і маленькі басейни.

Львів'янка Людмила Бобровська цього літа відпочивала у Туреччині, в місті Анталія. За 40 доларів придбала у туроператора екскурсію у Памуккале.

"Вперше дізналася про Памуккале, коли подивилася фільм про мандри Одіссея. Німфа Каліпсо тримала Одіссея аж сім років у білосніжних печерах із термальними джерелами. Загорілася бажанням ще тоді тут побувати. Попереджу, що дорога до містечка Денізлі, де і знаходиться це місце довга - близько 4 годин і виснажлива через гірську місцину. Кілька разів гід зупиняється біля супермаркетів та один раз - на обід", - розповідає дівчина.

Для купання відкритий басейн Клеопатри або Античний басейн. Вартість купання - 15 доларів, басейн складається з 3 частин. У воді дуже великий вміст радону, це корисно для оздоровлення і омоложення. Температура води - в середньому 36 градусів за Цельсієм. Зайти на територію басейну можна безкоштовно, є кафе та магазинчики.

"Гід розповідала, що раніше готелі викачували воду до себе в басейни з термальних джерел, а без води білий наліт зникає. Раніше територія природного чуда була втричі більшою. Пізніше Памуккале і руїни міста Хіераполіса включені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З жовтня 2007 на два роки територія Памуккале була закрита на деякий час на відновлення", - каже Людмила Бобровська.

На території природного дива можна ходити лише по спеціально відведених місцях. Раніше від великої кількості туристів соляний наліт втрачав білий колір і ставав сірим.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччину їдуть подивитися на восьме чудо світу - білосніжні тераси Памуккале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути