середа, 17 березня 2021 13:10

У Камбоджі виготовляють нитки з лотосу
5

Ведуча робила нитки з лотосу
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча робила нитки з лотосу
Ведуча робила нитки з лотосу
Ведуча робила нитки з лотосу
Ведуча робила нитки з лотосу

Ведуча тревел-реаліті Анастасія Кошман під час зйомок у Камбоджі займалася традиційним ремеслом місцевих. У квітковій крамниці, куди вона заглянула під час прогулянки містом, їй порадили місце, де можна підзаробити.

"Приїхала в в село на лотосну ферму. Думала, що сама назбираю там квітів, а потім продам. Але на місці з'явилась краща пропозиція. Виявляється, у Камбоджі з лотосів роблять нитки. Мене зацікавили процес і заробітна плата, тож вирішила спробувати. Спочатку потрібно нарубати 10 кілограм стебел лотосів, які ростуть у багнюці. А болото – одна з моїх фобій. Потім "поголити" їх, адже вони мають дрібні колючки. А далі вже приступати до процесу виготовлення ниток", - поділилася ведуча реаліті "У кого більше", яке показував "Новий канал".

Стебла лотосу надрізають, розламують, і між половинками натягуються тонкі нитки. Потім їх викладають на дерев'яну лаву, яку перед цим змочили водою, та скручують в цупку нитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У печері збирала лайно кажанів". Українку взяли на незвичайну роботу в Камбоджі

"Робота цікава і нескладна, але забирає багато часу. Потрібно бути зосередженою та обережною, аби все зробити якісно. Жінки, які працюють на тому виробництві постійно, роблять все дуже швидко. А мені на виготовлення однієї метрової нитки потрібно було приблизно 5 хвилин. Зарплатню мені мали заплатити за 100 метрів ниток з лотосу. Сіла я працювати вже по обіді. Тож часу не вистачило", - додала Кошман.

Ведуча Анастасія Кошман під час чергових зйомок у Камбоджі збирала в печері добриво для чорного перцю. Спочатку вона планувала збирати і дороговартісний чорний перець.

Зараз ви читаєте новину «У Камбоджі виготовляють нитки з лотосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути