субота, 03 березня 2012 12:26

У Цвінгері немає жодного справжнього пам'ятника
7

Фото: фото: Надія ШТУПУН

Відомий палац правителя Саксонії Августа Сильного у Дрездені  Цвінгер вважається одним із найгарніших палаців Європи. У ньому розміщена відома картинна галерея старих майстрів, збройова палата, будівлі прикрашені численними скульптурами.

"Але в Цвінгері немає жодної оригінальної скульптури, усе, що ви можете побачити — копії. Навіть сам палац усього лише реконструкція. У всьому Дрездені ви не знайдете будівлі старше 1945 року. Все, що нині є, відновлене." - говорить росіянка Марина, яка після розвалу Радянського Союзу вийшла заміж за жителя Дрездена і переїхала до Німеччини.

В ніч з 13 на 14 лютого 1945 року під час бомбардування американськими та британськими військовими Дрезден був стертий з лиця землі. В місті не залишилося жодної будівлі, всі старовинні пам'ятки архітектури також були знищені.

"Єдиною будівлею, у яку не влучила жодна із бомб, була протестантська церква. Після бомбардування вона одна стояла на пепелищі. До неї ніхто не підходив, було не до цього. А через два дні виявилося, що в будівлі сталася пожежа. Церква вигоріла із середини і через це розвалилася. Перший камінь із дзвіниці впав перед входом. За ним розлетілася на друзочки решта стін. Завали не реконструювали до 1992 року. Посеред міста валялися каміння і ніхто їх не прибирав." - говорить Марина.

Нині протестантська церква, палац Августа Сильного, палац його фаворитки графині Козельскої та всі історичні пам'ятки відновлені.

Зараз ви читаєте новину «У Цвінгері немає жодного справжнього пам'ятника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути