четвер, 29 березня 2018 17:19

Тур вихідного дня: що побачити у Кам'янці-Подільському, крім фортеці
34

Фото: Олег БОЖКО

Камянець-Подільський - дуже відоме для українців місто. Практично кожен бачив принаймні на фото знамениту стару фортецю Кам'янця-Подільського, бачив її у відео програмах або чув про неї від знайомих. Фортеця стала для міста свого роду брендом, і саме за нею впізнають місце, де вона знаходиться.

Автор: Олег БОЖКО
 

Втім, у місті багато й інших цікавинок, які варто побачити. Наприклад, Кафедральний костел Петра і Павла. Його архітектурна особливість – це 36-метровий мінарет. Його збудували у 17 сторіччі через деякий час після того, як місто було взято турецькими загарбниками, а сам костел був перетворений на мечеть. Згодом, коли тут знову проголосили католицизм, на мінареті встановили скульптуру Богородиці. Цей вплив двох релігій додав споруді оригінальності.

Автор: Олег БОЖКО
 

У Кам'янці, звісно, варто погуляти центром міста. Тут є безліч цікавих закладів – кафе і ресторанів. Із цікавих місць – Вірменська миколаївська церква, Костел Святої Трійці Тринітарського монастиря, Собор Олександра Невського, а також - Хрестовоздвиженська церква.

Автор: Олег БОЖКО
 

Тим, хто любить поєднання міської архітектури і природи, сподобається Смотрицький каньйон, який знаходиться неподалік від фортеці. Науковці кажуть, що це місце має унікальну цінність як витвір древнього силурійського періоду. Тут – рідкісна флора і фауна. Багато років тому це місце слугувало оборонним щитом Кам'янця. Каньон оточує старе місто. Його висота сягає близько сорока метрів, а висота – 180 метрів.

Автор: Олег БОЖКО
 

До фортеці поруч із каньоном веде Замковий (або турецький) міст. Місцеві називають його одним із семи чудес міста. Також його вважають пам'яткою архітектури національного значення. Міст з'єднує старе місто та фортецю. За неперевіреною гіпотезою, цей міст звели ще римляни на початку 2 сторіччя.

 

Безперечно, варто побачити найвідомішу пам'ятку міста - фортецю. Це головна оборонна споруда в комплексі укріплень Кам'янця та "романтичне серце" за сумісництвом. Фортеця являється пам'яткою фортифікаційного мистецтва 12-18 ст. Протягом існування унікальної споруди замок перебудовували і удосконалювали залежно від оборонних функцій. Радимо взяти гіда, який розповість все в деталях.

 

У Кам'янець-Подільському є безліч готелів і хостелів, в яких можна зупинитися. Якщо відвідувати місто в період фестивалів, то про ночівлю і бронь кімнати в готелі варто подбати заздалегідь: місто лишається популярним серед туристів.

Зараз ви читаєте новину «Тур вихідного дня: що побачити у Кам'янці-Подільському, крім фортеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути