Ексклюзиви
вівторок, 21 червня 2016 17:05

Термальні басейни та гірська прохолода - чому влітку обирають Боржомі
12

Фото: Анна Балакир

Відомий з радянських часів курорт Боржомі досі популярний серед гостей Грузії. Місто у мальовничій ущелині має зручне сполучення з найближчими аеропортами - У Кутаїсі та трохи далі у Тбілісі. Звідти до Боржомі довезуть маршрутки, які курсують регулярно та коштують у районі 7-15 ларі, або 80-175 грн. З Тбілісі щодня о 6.45 до Боржомі відправляється електричка за 2 ларі. Їде значно довше. Зате дозволяє пізнати народний грузинський колорит.

Крім мінеральних вод Боржомі славиться Національним та міським парками. Останній був улюбленим місцем відпочинку царської сім'ї російських правителів. 2005-го завершилася його реставрація. Оновлений парк відкрили у присутності Міхеіла Саакашвілі та Віктора Ющенка.

Парк простягається на 3 км вздовж бурливої річки. Має бювети з мінералкою, атракціони та ресторани. Закінчується безкоштовними термальними сірчаними басейнами. Температура у них тримається на позначці +38 С. Взагалі, під час подорожі до Грузії не слід забувати про купальний костюм. У країні рясно від термальних джерел, на які можна натрапити зовсім несподівано.

У верхню частину парку потрапляють по канатній дорозі за три ларі. Це варто зробити хоча б для того, щоб помилуватися панорамою міста та навколишніх гір.

Фірмовий гостинець з Боржомі - варення з шишок. Його продають з лотків у туристичних локація. Кажуть, воно досить смачне і лікувальне.

Найдешевше житло обійдеться у 15 ларі - 175 грн. Це буде хостел або кімната у приватному будинку. Є готелі класу "люкс" зі спа-процедурами та лікувальним комплексом.

Місто має приємний для літа клімат завдяки розташуванню в ущелині на висоті 800 метрів над рівнем моря - тут буде прохолодніше ніж, скажімо, у Тбілісі.

Зараз ви читаєте новину «Термальні басейни та гірська прохолода - чому влітку обирають Боржомі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути