середа, 23 грудня 2020 12:56

"Таке враження, що машина часу закинула тебе у СРСР" - Манько і Узол відвідували космічний об'єкт на Львівщині

Ведучі Ольга Манько та Максим Узол показали у своєму блозі на YouTube космічний об'єкт на Львівщині. Вони розповіли, що до Центру космічних досліджень і зв'язку можна потрапити лише за попередньою реєстрацією.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Подружжя показало режимний об'єкт
Подружжя показало режимний об'єкт

"Перед відвідуванням ми відправили свої паспортні дані, їх перевірила СБУ, тільки після цього отримали дозвіл на екскурсію. Це одна з найпотужніших станцій у Європі й найбільша в Україні. На території є 2 великі антени – 25 і 35 м у діаметрі. Більшу нещодавно модернізували, і тепер це радіотелескоп вагою 290 т", - розповів Узол.

Ведучі "Нового каналу" зазначили, що центр відкрили у 1974 році, основною функцією якого був зв`язок. Перший міжурядовий прямий зв`язок Москви з Вашингтоном пройшов завдяки цій антені.

Автор: надане пресслужбою "Нового каналу"
  Подружжя показало режимний об'єкт
Подружжя показало режимний об'єкт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча Хвостова спробувала найвідомішу розвагу острова Мадейра

"У більшій антені після модернізації все лаконічно. Замість габаритних пультів – комп`ютер, а 3 поверхи залізяк заміняє 1 шафа. А от осучаснення меншої, вагою 270 т, заплановане на 2021 рік. Тому, коли заходиш всередину зараз, є враження, що машина часу закинула тебе у СРСР. Хоча вся техніка там працює. Цікаво, що у 2019 році з однієї з цих антен відправили в космос 100 тис. дитячих малюнків з мріями. Вони досягнуть певної планетарної системи протягом 40 років", - наголошує ведучий.

Ведучі Ольга Манько і Максим Узол показали, куди поїхати у Львівській області за враженнями та гарними фото. Пара ведучих "Нового каналу" у своєму тревел-блозі на YouTube показали не дуже відомі, але не менш цікаві туристичні місця Львівської області.

Зараз ви читаєте новину «"Таке враження, що машина часу закинула тебе у СРСР" - Манько і Узол відвідували космічний об'єкт на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути