понеділок, 14 грудня 2020 18:15

Ведуча Хвостова спробувала найвідомішу розвагу острова Мадейра
6

Ведуча Василіса Хвостова покаталася на дерев`яних санях на асфальтованій дорозі з гори.

Екстрим та розваги – обов'язкові складові кожної подорожі ведучих тревелу "Орел та Решка. Чудеса світу", що показує "Новий канал". У випуску з острова Мадейра цікаву місцеву родзинку з адреналіном показала ведуча. Жінка піднялася на гору канатною дорогою за €11 євро, а спускатися вирішила пішки. По дорозі вона зустріла компанію чоловіків у білому, які сиділи на чудернацьких плетених санях із дерев`яною основою. Цьому пристосуванню понад 100 років.

Ведуча прокаталася на дерев`яних санях по асфальтованій дорозі
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча прокаталася на дерев`яних санях по асфальтованій дорозі
Ведуча прокаталася на дерев`яних санях по асфальтованій дорозі
Ведуча прокаталася на дерев`яних санях по асфальтованій дорозі
Ведуча прокаталася на дерев`яних санях по асфальтованій дорозі

"Ці сані тут називають "карру де сешту". У ХІХ ст. вони слугували місцевим громадським транспортом. На них спускали вантаж та людей з гірського села Монте до підніжжя гори. А зараз це найбільш відома розвага на острові Мадейра", – розповідає ведуча.

Суть проста – чоловіки "в білому", яких зустріла Василіса, штовхають сані з гори 2 кілометри асфальтованою дорогою, якою поряд ще їдуть машини. Перед спуском Василіса Хвостова дізналася ще цікавий факт. Взуття "каррейос", так називають чоловіків-візників, має підошву з резинової шини. Зроблено це для того, щоб легше було гальмувати і підошва швидко не стиралася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучі Манько і Узол показали невідомі туристичні місця Львівщини

"Дуже дивне відчуття, адже ти взагалі не можеш контролювати процес. Таке відчуття, ніби мене постійно кудись заносить. Санки несуться вниз зі швидкістю під 40 км/год. Розганяють та гальмують їх 2 каррейос за допомогою своїх черевиків з шинами. А дорога гладка, наче льодова ковзанка", - каже ведуча.

Ведуча Василіса Хвостова провела вікенд на батьківщині футболіста Кріштіану Роналду. Острів-сад, острів вічної весни, острів, де кожен може відчути себе в раю. Так описала місце, куди вирушила команда тревелу "Орел та Решка", яке йде на "Новому каналі", Хвостова. Але не тільки своїм сонцем та позитивом славиться Мадейра. Це ще й батьківщина легендарного футболіста Роналду.

Зараз ви читаєте новину «Ведуча Хвостова спробувала найвідомішу розвагу острова Мадейра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути