Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 02:24

Показали вражаючі світлини навколосвітньої подорожі канатними дорогами
14

Здійснити подорож навколо світу з Європи до Америки, а потім через Азію до Австралії можливо канатними дорогами.

Вони є у багатьох країнах світу, пише DW.

Канатна дорога у Швейцарії Matterhorn Glacier Ride доставляє на найвищу зупинку в Європі понад 3,5 тис. м до двох тисяч туристів. На облаштування цієї канатки на гору Малий Маттергорн, що у Пеннінських Альпах, витратили 52 млн швейцарських франків.

Автор: dw.com
  Швейцарія
Швейцарія

Також у країні є Titlis Rotair - перша у світі канатна дорога, кабінки якої обертаються під час руху на 360 градусів. Завдяки цьому можна чудово роздивитися все довкола - круті скелі, льодовикові тріщини, вкриті снігом гірські вершини. Кінцева зупинка - на висоті 3020 м.

Автор: dw.com
  Швейцарія
Швейцарія

У Іспанії канатку звели ще у 1929 році. Aeri del Port пролягає над старим портом Барселони на середній висоті 90 м. Поїздка тривалістю п'ять хвилин коштує 11 євро.

Автор: dw.com
  Іспанія
Іспанія

А італійська канатна дорога схожа на римську бойову колісницю. Конструкція загалом безпечна, але трохи хитка. Щоб тримати баланс, легша людина завжди має стояти попереду. Спускає мандрівників з найвищої альпійської вершини Мармолади униз до водосховища Федая.

Автор: dw.com
  Італія
Італія

Дорога Téléphérique de Grenoble Bastille у Франції має кабінки, які в народі дістали назву бульбашок. Вони з 1976 року доставляють своїх пасажирів з міста Гренобля до фортеці Бастилія та дозволяють помилуватися панорамою Альп.

Автор: dw.com
  Франція
Франція

У німецькому Кобленці, де Мозель впадає у Рейн, можна сісти в кабінку канатної дороги і через річку піднятися до фортеці Еренбрайтштайн. А під час підйому помилуватись на краєвидами двох річок, у місці злиття яких можна помітити, що води в них - різного кольору.

Автор: dw.com
  Німеччина
Німеччина

Південноафриканська Table Mountain Aerial Cableway веде до знаменитої Столової гори поблизу Кейптауна. За годину вона здатна підняти 800 пасажирів на плато висотою понад тисяча метрів. Захоплює вид на Столову бухту, острів Роббенайланд та гірський хребет "12 апостолів".

Автор: dw.com
  Південно-Африканська Республіка
Південно-Африканська Республіка

В болівійському Ла-Пасі функціонує найбільша і найвища у світі канатна дорога Mi Teleférico. На сьогодні вже існує червона, жовта, зелена і синя канатні лінії. За кольором можна визначити її маршрут.

Автор: dw.com
  Болівія
Болівія

Річка Ніагара відома не лише своїми дивовижними водоспадами. За чотири кілометри вниз за течією над бурхливими водами гойдаються кабінки канатної дороги Whirlpool Aero Car. Саме в цьому місці пролягає держкордон між США та Канадою.

Автор: dw.com
  Канада/США
Канада/США

У Малайзії зі спеціально збудованого для туристів "Східного села" в північно-західній частині острова Лангкаві над тропічним лісом пролягає канатна дорога, яка веде до гори Мат Чінчанг. З оглядового майданчика на висоті 705 м над рівнем моря за хорошої погоди можна побачити гірські вершини на півдні Таїланду.

Автор: dw.com
  Малайзія
Малайзія

У Гонконзі аеропорт Чхеклапкок розташований поблизу міста, північніше від острова Лантау, де знаходяться популярні серед туристів пам'ятки - статуя Великий Будда та монастир По Лінь. Туди можна дістатися за півгодини - канатною дорогою Ngong Ping 360, маршрут якої пролягає над бухтою Тунг Чунг.

Автор: dw.com
  Гонконг
Гонконг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо скрутно з фінансами, можна підзаробити на смітті" - мандрівник про подорожі Скандинавією

На китайську Тяньцзи, "Гору небесного сина", веде канатна дорога, яка пролягає через занесений до світової спадщини національний парк "Чжанцзяцзе", що в провінції Хунань.

Автор: dw.com
  Китай
Китай

У Ізраїлі канатна дорога вважається найглибшою. Вона веде до старовинної фортеці Масада на півночі пустелі Негев. Ця зупинка розташована в долині, що 250 м нижче рівня моря.

Автор: dw.com
  Ізраїль
Ізраїль

Над австралійським каньйоном в Блакитних горах поблизу Сіднея курсує підвісна канатна дорога Scenic Skyway, з кабінок якої відкривається найкращий вид на скелясте утворення "Три сестри" біля міста Катумба.

Автор: dw.com
  Австралія
Австралія
Батько двох дітей британець Алекс Томсон тричі брав участь у навколосвітній регаті на своїй парусній яхті. Тепер показав журналістам, як вона обладнана і як нею керувати.
Зараз ви читаєте новину «Показали вражаючі світлини навколосвітньої подорожі канатними дорогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути