пʼятниця, 20 січня 2012 15:44

Подорож до пінгвінів найкраще планувати в лютому або березні
11

Фото: фото: Володимир Козюк

Пінгвіни на острові святої Магдаліни поблизу Чилі починають висиджувати пташенят у грудні. Коли в Україні зима, в Чилі — літо і навпаки. В січні малі пташенята підростають. Тоді можна спостерігати одразу за двома поколіннями пінгвінів.

"Дорослі пінгвіни, як діти. Біжать групами за тобою. Ти зупинився і вони встають. Почав їх фотографувати, а вони в об'єктив заглядають. Їдять з рук", - розповідає вінничанин Володимир Козюк, 39 років.

На острів пінгвінів мандрівник їздив у грудні. В період висиджування яєць.

"Острів довжиною до 2 кілометрів. Каміння, ніде ні рослинки. Все порите норами, в яких пінгвіни відклали яйця. Я бачив пінгвінів в Перу, але там і котики морські, й інша живність. А на острові святої Магдаліни тільки пінгвіни і все. Тому цікавіше. Спеціально подивитись на пінгвінів їхав. Казали, що в лютому-березні цікавіше. На острові живуть одразу старі, молоді й щойно народжені пінгвіни. Хоча пінгвіни цікаві у будь-яку пору року".

На острів треба тепло вдягатись. Літом на острові у грудні +12. Зимою, коли в Україні літо, там дуже холодно. Тому найкраще поїхати взимку. З собою можна взяти дітей.

"З нами були 10-річні діти. До острова ми доїжджали дві години поромом. Діти не нудились. Дивились на пропливаючі кораблі. В каютах тепло, носять каву. Ми пливли із міста Пунта-Аренас. Квиток до пінгвінів з екскурсією коштував 20 доларів. Якщо їхати на королівських пінгвінів дивитись, то це кілька сотень доларів і купувати їх треба завчасно. Я думав куплю на місці, а не було".

Королівські пінгвіни великі, а на острові Магдаліни сягають до коліна. Й живуть там лише вони. Окрім пінгвінів на острові є будка сторожа, який наглядає за островом. Пінгвінів не годують. Вони ловлять рибу. За цим теж можна спостерігати на острові.

"Пінгвіни швидко пливуть. Коли ми підпливали до острова, вони з обох боків двома косяками супроводжували наше судно. Пінгвіни стрімко падають з скелі вниз у воду. Хапають рибу й заковтують її цілою. Піднімають при цьому дзьоба вверх. Схожі на гусей.

Зараз ви читаєте новину «Подорож до пінгвінів найкраще планувати в лютому або березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути