середа, 05 квітня 2017 14:25

"Париж лишається туристичним напрямком "номер один" в Європі" - експерти
5

Фото: Олег БОЖКО

Про це в рамках виставки Rendez vous en France, яка відбулася цього року в Руані (Нормандія), повідомили представники агентства з розвитку туризму Франції.

"Протягом півтора року у Франції спостерігався спад в'їзного туризму, але з жовтня 2016 року - зростання по всіх ринках. По бронюванням авіаквитків тільки з початку цього року ми побачили зростання 30%", - розповіла експерт ринку Інеса Короткова.

В цілому за даними, представленим на виставці, у 2016 році Францію відвідали 83 млн чоловік, що на 2% менше, ніж роком раніше. 6% туристів втратив Париж, який, як і раніше залишається напрямком №1 у Європі. З грудня тут спостерігається зростання числа іноземних туристів на 4%.

Раніше Франція оголосила про підвищення державного фінансування культури у 2017 році на 6,6%. Бюджет на культуру в 2017 році став найбільшим за всю історію країни.

Міністр культури і комунікації Франції Одрі Азулай заявила, що державне фінансування культури збільшується до 2,9 мільярдів євро у 2017 році. Вона також додала, що кілька міністерств створять фонд для забезпечення і посилення системи безпеки в музеях. "Я знаю, що музеям доводиться нелегко - кількість відвідувачів падає, а витрати на безпеку ростуть", - зазначила міністр.

Українці почали активніше їздити за кордон

До речі, також нещодавно стало відомо, що українські міжнародні туристи у 2016 році витратили на 12% більше коштів, ніж у 2015му.

Україна у звіті Всесвітньої туристської організації ООН потрапила в число країн, де витрати на міжнародний туризм у 2016 році виросли більш ніж на 10% - українські туристи в минулому році витратили на 12% більше коштів, ніж у 2015-му. А найбільш значне зростання туристичних витрат зафіксоване у В'єтнамі (+28%) і Аргентині (+26%).

Найактивнішими туристами в 2016 році стали громадяни Китаю. Про це йдеться у звіті Всесвітньої туристської організації ООН. З 2016 року китайські туристи витратили на 12% більше коштів, ніж в 2015 р - близько $ 261 млрд. У цілому кількість міжнародних туристів в 2016 р зросла на 4% - до 12, млрд чоловік.

У п'ятірку країн, громадяни яких найбільш активно подорожують за кордон, крім Китаю також увійшли США, ФРН, Великобританія та Франція. Відзначимо також, що Китай є "туристичною країною №1" з 2012 року. Китайські туристи найчастіше відвідують Японію, Корею, Таїланд і США. Витрати на туризм зі Сполучених Штатів зросли на 8% в 2016 р до $122 млрд. Число жителів США, які виїжджають за кордон, також збільшилося на 8%.

Зараз ви читаєте новину «"Париж лишається туристичним напрямком "номер один" в Європі" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути