Ексклюзиви
субота, 04 травня 2013 14:39

Один із наймальовничіших краєвидів на Дніпро відкривається у селі Витачів
22

Фото: Фото: Ельдар Сарахман

У с. Витачів Обухівського району Київської області відкривається один із наймальовничіших краєвидів на річку Дніпро. Три села - Трипілля, Халеп'я та Витачів - формують красивий природній ланцюг уздовж Канівського водосховища.

Село розташоване за 56 кілометрів від столиці. Засноване у 957 році. Населення становить 816 осіб. Дістатися можна маршруткою від автостанції "Видубичі". Вартість проїзду – 12 гривень в одну сторону. Час в дорозі - 30-40 хвилин.

Витачів - одне з найбільш популярних місць для "тихого" відпочинку серед туристів на Київщині. Тут, навіть на святкові дні, дуже мало людей. Фотолюбителям найкраще їхати ще до сходу сонця або дочекатися заходу.

Найзручніше дістатися до місць огляду краєвиду - вулицею Шевченка, вздовж крутих схилів, яка веде до місця давньоруського городища, де тепер розташувалась невелика дерев'яна каплиця. Поруч – дерев'яний вітряк і три камені із символікою "Української духовної республіки", заснованої письменником-філософом Олесем Бердником.

Ще одне місце, звідки відкривається гарний краєвид, – поблизу сучасного кладовища на пагорбі. Звідси у хорошу погоду видно Київ. Внизу, під самим урвищем, є місце для риболовлі. Відпочиваючі можуть побачити зайців, які живуть тут у невеликому мішаному лісі.

У Витачеві збереглися сліди старих валів. Частина старого городища зрушилася вже в Дніпро, а частину забудовано оселями. Поблизу села виявлено поселення доби бронзи, могильник скіфських часів. Тут досліджено могильник і городище часів Київської Русі, яке вчені пов'язують з літописним містом Витачевим.

Зараз ви читаєте новину «Один із наймальовничіших краєвидів на Дніпро відкривається у селі Витачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути