пʼятниця, 12 червня 2020 10:24

Нові правила BlaBlaCar: лише 1 пасажир, що сидить позаду

Нові правила BlaBlaCar: лише 1 пасажир, що сидить позаду
BlaBlaCar обмежив кількість пасажирів в авто до 1. Фото: unsplash.com

Сервіс пошуку автопопутників для далеких поїздок BlaBlaCar вводить нові заходи безпеки під час поїздок.

Зокрема, кількість місць для поїздки з попутниками в легковому авто обмежили до 1 пасажира, повідомили у пресслужбі компанії.

На тлі поступового поновлення міжміських поїздок урядом України BlaBlaCar оголосив про нові функції на платформі, які допоможуть користувачам дотримуватися необхідних заходів безпеки і дбати про своє здоров'я.

Так для карпулінгових поїздок, тобто поїздок з попутниками в авто, сервіс оголосив про нову функцію, покликану підвищити рівень безпеки під час поїздки: "Лише 1 людина, яка сидітиме позаду". Відтепер водії зможуть взяти тільки одного пасажира, який сидітиме на задньому сидінні. Вважається, що це допоможе дотримуватися соціального дистанціювання в автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця поновлює рух ще 14 електричок: коли і куди можна буде їхати

Бронюючи поїздки, користувачі отримуватимуть нагадування про рекомендації з безпеки, включаючи: не їхати в разі виникнення симптомів, бути в масці, дотримуватися безпечної дистанції, не вітатися за руку.

Щодо автобусних перевезень, вони, згідно з рішенням Міністерства охорони здоров'я, доступні не в усіх областях України, а тільки в тих, де карантин послаблено.

BlaBlaCar (Блаблакар) — онлайн-платформа, запущена 2004-го. Її суть у тому, що водій компенсує більшу частину витрат на пальне. Водночас пасажири подорожують дешевше, ніж за допомогою громадського транспорту.

Сервіс доступний як на сайті, так і через мобільні додатки для iOS та Android. Офіційно представлений в 22 країнах Європи, Азії та Америки.

Зараз ви читаєте новину «Нові правила BlaBlaCar: лише 1 пасажир, що сидить позаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути