Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2016 15:40

На велосипедах навколо Землі: гурт "Фолькнери" дістався до Австралії
10

25 000 км за 478 днів проїхали велосипедами музиканти столичного гурту "Фолькнери" Володимир Муляр та Ярина Квітка. Стартували 1 жовтня 2014 року на Майдані Незалежності у Києві. 20 лютого цього року закінчили мандрівку в австралійському Сіднеї. Тут їх зустріли місцеві українці.

"Проїхати від України до Австралії на велосипедах було нашою давньою мрією, - розповідає Ярина Квітка. - Перед стартом ніяких страхів чи вагань не було. Ми були морально й фізично готові, бо мали великий досвід поїздок до того.
Вже в кінці, відчуваючи наближення фінішу, стало сумно і не хотілося зупинятися. Тому наразі шукаємо фінанси, аби продовжити подорож і тим самим здійснити першу українську велоекспедицію навколо Землі. До того ж, чекаємо на поповнення. Якщо вдасться продовжити поїздку, доведеться придбати коляску-причеп", - додає майбутня мама.

З 2010 року "Фолькнери" відвідали на велосипедах Абхазію, проїхали західним узбережжям Чорного моря включно з Туреччиною, мандрували Європою та від Чорного моря до Білого моря у Росії. У велоекспедиціях Україною записували фольклор. В останній подорожі Володимир та Ярина збирали народні пісні різних країн. Натомість на вулицях міст і сіл співали українських. Виступали у клубах та влаштовували імпровізовані концерти у домівках людей, які запрошували на ночівлю.

Мандрівники проїхали 13 країн. Зокрема - Румунію, Туреччину, Іран, Індію, Непал, М'янму, Індонезію. Витратили мінімум коштів - ночували у наметі чи в людей, яких зустрічали дорогою.

"Головні витрати – це візи. Ми дуже добре навчилися економити та не витрачати кошти на те, що насправді нам не потрібно. Також іноді заробляємо - співаємо нашу музику на вулицях чи на фестивалях, - каже Ярина. - Австралія надзвичайно дорога. У М'янмі за місяць витратили 130 доларів на двох. А тут — стільки ж за перші чотири дні.
Хліб у країні коштує близько 3,5 австралійських доларів, тобто 60 гривень. Дешевші макарони — до 10 гривень. Час від часу купуємо фрукти. Кілограм яблук коштує від 2 доларів, бананів — 3 (34 і 25 грн. — Gazeta.ua). Але найнижча зарплата тут — 20 доларів за годину. За день на простій роботі заробляють від 100 до 350 доларів.

Про подорож "Фолькнери" знімають документальний фільм.
"Хочемо показати світ таким, яким його бачили ми. Що подорожувати, насправді, легко. А світ не є таким небезпечним, як може здаватись", - додає Володимир Муляр.

Зараз ви читаєте новину «На велосипедах навколо Землі: гурт "Фолькнери" дістався до Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути