субота, 10 квітня 2021 13:41

На Мальті туристам платитимуть за відпочинок

На Мальті туристам платитимуть за відпочинок
На Мальті взялися активно заохочувати туристів. Фото: pixabay.com

Влада Мальти виплачуватиме іноземним туристам до 200 євро (6 640 грн), якщо вони пробудуть на острові щонайменше 3 дні. Таким чином намагаються заохотити відпочивальників та відновити туристичну галузь.

"Більшість обмежень, запроваджених через коронавірус, влада скасує до 1 червня. Кошти за відпочинок зможуть отримати ті туристи, які бронюють відпустку через місцеві готелі", - пояснив міністр туризму Мальти Клейтон Бартоло, передає Reuters.

Туристи, які забронюють житло у 5-зірковому готелі, отримають 100 євро від Управління туризму Мальти, а ще 100 заплатить сам готель.

Гості 4-чотиризіркових готелів можуть розраховувати на виплату в 150 євро, тризіркових - в 100 євро. Розмір виплати збільшиться на 10%, якщо забронювати готель на найменшому острові Мальти - Гозо, що за 3 км на північ від материка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де за кордоном відпочити удвох за 20 тис. грн

2019 року країну відвідали приблизно 2,7 млн іноземців, але після того, як у березні 2020-го на Мальті виявили вірус, показники впали більш як на 80%. Схема з коштами має збільшити конкурентоспроможність готелей Мальти, оскільки міжнародний туризм вже відновлюється. Очікується, що виплату отримають приблизно 35 тис. відвідувачів.

Турфірми часто пропонують поїхати на відпочинок за кордон за туром, що вартує до 15 тис. грн на двох. Проте зазвичай по приїзду таких туристів чекатимуть неприємні сюрпризи. Про це Gazeta.ua розповіла власниця туристичної агенції Travel Salon Валентина Гембік.

Зараз ви читаєте новину «На Мальті туристам платитимуть за відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути