субота, 03 квітня 2021 16:05

Чим ризикують українці, купуючи дешеві тури за кордон

Чим ризикують українці, купуючи дешеві тури за кордон
Відпочивальникам краще відмовлятися від занадто дешевих турів. Фото: pixabay.com

Турфірми часто пропонують поїхати на відпочинок за кордон за туром, що вартує до 15 тис. грн на двох. Проте зазвичай по приїзду таких туристів чекатимуть неприємні сюрпризи.

Про це Gazeta.ua розповіла власниця туристичної агенції Travel Salon Валентина Гембік.

"Є тури навіть дешевші 15 тисяч гривень, зокрема в Єгипет із "все включено". Але якість готелю буде дуже сумнівною, харчування скромним, море далеко або, якщо на березі, то виникатимуть проблеми із пляжем. Він буде брудним або ж у власності інших більш престижних готелів.

Купуючи дешеві тури, варто обов'язково зважати, що у вартість входять квитки і на відпочинок лишиться небагато. Не всі турагентства попереджають про такі нюанси. Часто на форумах трапляються відгуки відпочивальників, які приїхали, а там порвана постільна білизна чи дірка в стіні. Я не рекомендую купувати такі тури, інколи краще докласти пару тисяч і отримати якісніший сервіс або з таким же бюджетом полетіти на меншу кількість днів", - каже Гембік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дешево відпочити за кордоном - перевірений спосіб

Жінка не рекомендує і купувати екскурсії на вулицях, натомість краще скористатися послугами професійних гідів.

"Гіди від приймаючої сторони туроператора професійні і обов'язково російськомовні, хоча хотілося, щоб знали і українську. Екскурсійний автобус в належному стані із водієм, який готовий до поїздки. Натомість місцеві турфірми, які продають екскурсії на вулиці, часто працюють без ліцензії і не несуть відповідальності за клієнтів. Краще не ризикувати здоров'ям".

Повне інтерв'ю про мандрівки із Валентиною Гембік уже доступне на Gazeta.ua. Вона розповіла, в яких країнах можна дешево відпочити та які зміни в звичні нам подорожі внесла пандемія коронанавірусу.

Літак, як вид транспорту, користується великою популярністю серед українців. Ним можна швидше і комфортніше подолати велику відстань. Але часто після перельотів пасажири можуть зіткнутися з проблемами багажу. Валізи псують або навіть гублять. Gazeta.ua дізналася, чому зникають багажі і що робити у таких випадках.

Зараз ви читаєте новину «Чим ризикують українці, купуючи дешеві тури за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути