Ексклюзиви
четвер, 11 квітня 2013 10:49

На Філіппінах орендувати житло можна за 10 доларів на добу
10

Фото: Фото: Олександр Купчик і Тетяна Путятіна

Харківське подружжя Олександр Купчик і Тетяна Путятіна 11 днів відпочивали у Філіппінах. На острові Мідоро вони знімали будинок для двох. Платили 12 доларів за добу.

"На острові можна знайти готель на будь-який смак. Можна поселитися у номері за 200 доларів, а можна знайти житло не дорожче 10 доларів за добу. За двомісний будиночок, в якому поселилися, платили 12 доларів за добу. Він невеликий, але там є всі умови для комфортного проживання", - розповіла Тетяна Путятіна кореспонденту Gazeta.ua.

"Місцеві мешканці живуть на острові в невеличких будиночках із переплетеною між собою кори. Зверху вони накриті пальмовим листям. Площа одного — не більше 20 квадратних метрів. Сім'ї живуть мирно і мають багато дітей", - додала вона.

Також Тетяна розповіла, що була вражена філіппінськими цінами.

"Ціни набагато нижчі за українські. У ресторані тарілка їжі обійдеться у 1,5 — 2 долари. Майже всі фрукти в одну ціну — 50 центів за кілограм. Один величезний кокос коштує 60 центів", - сказала вона.

"Жити у цій країні дуже дешево. Грошей, які витратили там за 11 днів, у Харкові нам вистачало б днів на п'ять", - додала вона.

Подружжя подорожувало Філіппінами 11 днів: 2 дні у столиці Манілі, решту провели на острові Мідоро.

"В Манілі мало цікавого. Там дуже багато "сірих коробок" з покритими пліснявою стінами, в яких живе місцеве населення. Красиві і цікаві споруди трапляються рідко. Якось побачили в Манілі один дуже красивий будинок. Подумали, що то якийсь храм. Зайшли всередину, а там в черзі сидить з десяток чоловіків. Коли спитали в охоронця дозволу пофотографувати всередині, він страшенно здивувався. Довго не міг зрозуміти, чим це місце нас так привабило. Згодом сказав, що то — публічний будинок", - розповіла Тетяна.

"В Манілі майже всі користуються послугами джипіні — джипами, переобладнаними в мікроавтобуси. Один джипні має 20 пасажирських місць. Та завжди в ньому їдуть одночасно до 30 людей. Вони залазять на дах, стоять на сходинках і чіпляються за поручні. У Філіппінах прийнято заскакувати і вискакувати з джипні на ходу. Водій ніколи не скаже нічого образливого. Це у них вважається нормальним. Дорогу у Філіппінах можна переходи в будь-якій частині вулиці. Водій ніколи не буде сигналити чи матюкатися,а зупиниться перед пішоходом чи просто його об'їде", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах орендувати житло можна за 10 доларів на добу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути