Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2021 10:28

Мішель Андраде відвідала батьківщину і дізналася, як живе релігійна громада
4

Зіркова ведуча 1-го випуску тревел-шоу "Орел та Решка. Новий сезон" Мішель Андраде вперше за 3 роки відвідала батьківщину - Болівію. Артистка не лише зустрілася з рідними, а й завітала до представників старовинної релігійної громади - менонітів.

З'явилася ця течія в Нідерландах, але згодом меноніти втекли з країни і роз'їхалися по різним куточкам світу. Також вони живуть і в Україні: у Запорізькій та Херсонській областях.

"До менонітів не організовують тури – вони не люблять туристів і всіх, хто не належить до їхньої громади. Перше, що кидається в очі – одяг. Він старовинний. Ні тобі футболок, ні худі, ні регланів. Жінки носять однакові прапрапрабабусині сукні. А чоловіки різного віку ходять в однакових ковбойських сорочках і комбінезонах. Це строгий дрес-код громади. Вони не купують одяг – кожна жінка-меноніт зобов'язана пошити одяг для всіх членів сім'ї", - зазначила ведуча проєкту, який показує "Новий канал".

Ведуча показала, як живуть меноніти
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча показала, як живуть меноніти
Ведуча показала, як живуть меноніти
Ведуча показала, як живуть меноніти

Меноніти говорять німецькою навіть у Болівії, де переважна частина місцевих розмовляє іспанською.

"Життя менонітів сповнене дивних правил і абсурдних табу. Наприклад, у них заборонена контрацепція – тому в кожній родині стільки дітей, скільки Богу завгодно, може бути 15 або навіть 19. Їм не можна користуватися електрикою, вночі меноніти вмикають газові лампи. Вони не дивляться телевізор, не слухають радіо, не читають книги – лише Біблію", – розповіла Андраде.

Представники релігійної громади вважають, що телефон і комп'ютер це диявольські спокуси. Також вони впевнені, що жінки мають вміти лише читати і писати. Отримувати інші знання - гріх. Заборонено користуватися водопровідом та каналізацією. Туалети на вулиці, а для того, щоб прийняти душ, меноніти тягнуть шланг від колодязя. Якщо правила хтось порушує, то його відлучають від церкви і виганяють зі спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча стала жертвою в'єтнамських злодіїв

"Чоловіки працюють на полі, на фермі або на будівництві. Жінки виховують дітей, шиють одяг, готують їжу. Щонеділі всі ходять до церкви – це головна подія в їхніх життях. Меноніти не беруть участі в політиці і не служать в армії. Головні – 9 священиків і єпископ, які вибираються довічно. На перший погляд таке життя може здатися легким і безтурботним, але вирватися з цих умов ХІХ ст. з безліччю заборон неможливо", - додала ведуча.

Тревел-шоу "Орел та Решка" відзначає ювілей. Творці проєкту на честь 10-річчя запросили знаменитостей на роль ведучих. У 10 випусках будуть показувати різні локації відомі артисти.

Зараз ви читаєте новину «Мішель Андраде відвідала батьківщину і дізналася, як живе релігійна громада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути