пʼятниця, 09 липня 2021 09:00

Купив коня, переїхав у село, продав бізнес: як чоловік облаштував ранчо
28

Остап Лунь на улюбленому коні Трістанові, якого купив у ромів.
Фото: Валерій Шмаков
У дворі ранчо "Скарбова гора" відвідувачів зустрічає гіпсова фігура коня.
Рік тому Остап Лунь продав бізнес і тепер займається лише ранчо
На "Скарбовій горі" ходять у кінні походи, можна організувати весілля,чи просто відпочити.
На господарстві чоловік тримає двох великих чорно-білих собак

46-річний Остап Лунь переїхав зі Львова у село Лопушна Перемишлянського району на Львівщині.

З 2012 року почав тут будівництво ранчо "Скарбова гора" і з часом перебрався повністю. Тримає шестеро коней і ходить у кінні походи.

Захоплення кіньми було з дитинства. Знову осідлав коня в 35 років і відтоді покинути їздити верхи більше не зміг. Паралельно чоловік займався бізнесом, мав швейне підприємство, продавав побутову техніку. Рік тому бізнес продав. Про свій вибір розповів Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як школярі з Радянського Союзу їздили в США

"Завжди мріяв жити за містом і шукав ділянку. У село Лопушна потрапив випадково, помилився на повороті. У селі не було дороги, нікому нічого не треба. Але я хотів землю саме тут. Сільські депутати виділили цілу гору. І я почав копати. Місцеві казали: "Остап робить дорогу на Скарбову гору". Так її тут називали. І я вирішив, що ранчо теж так назву. Хоча й спершу планував "Волоцюги", бо всюди волочилися на конях. Хотів побудувати будинок зі стайнею, а навколо - маленькі гостьові будиночки".

На ранчо "Скарбова гора" можна святкувати весілля, кататися на конях, ходити в походи. Тут працює кафе, є кімнати для гостей у великому гостьовому будинку.

"Зараз тут працює п'ятеро людей і всі отримують зарплату. Плачу навіть похреснику, який косить траву. Місцевих немає, лише одна дівчина на кухні з сусіднього села. Решта приїжджають, тут живуть, а на вихідні їдуть додому. Ми перепробували багатьох із села, особливо чоловіків. Не складається", - пояснив Лунь.

Повне інтерв'ю з Остапом Лунем читайте в журналі "Країна" за 8 липня.

Акторка 35-річна Анна Саліванчук знялася в цікавій фотосесії. На світлинах зірка позувала верхи на чорному коні. Анна вдягнула червону довгу сукню й чорний капелюх. Образ довершила вишуканими сережками та макіяжем з акцентом на очах.

Зараз ви читаєте новину «Купив коня, переїхав у село, продав бізнес: як чоловік облаштував ранчо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути