пʼятниця, 06 серпня 2021 16:12

Купа туристів і шалені ціни: як відпочивають у курортній Затоці
14

Цьогоріч більшість українців провели відпустки на вітчизняних морських курортах. Одним із найпопулярніших місць для відпочинку традиційно стало селище Затока Білгород-Дністровського району Одещини. Розміщене в 60 км від обласного центру на косі, що розділяє Чорне море і Дністровський лиман.

Курорт має дикі пляжі з розвинутою інфраструктурою. Розташовані пляжі в районах Сонячний, Лиманський, Центральний і на Будакскій косі. Море зазвичай чисте, вода прозора. Є чимало морських водних розваг, ціна починається від 100 грн. У Затоці працює кілька аквапарків, абонемент коштує приблизно 400 грн.

Загалом ціни Затоки є її найбільшим мінусом. Вартість житла, розваг і харчування тут вища, ніж на інших курортах. Проживання в приватному секторі обійдеться орієнтовно в 300 грн з людини, на базах відпочинку - від 200 грн до 2500 грн залежно від кількості осіб. Мініготель коштуватиме від 450 грн, за номер у готелях віддасте від 800 грн до 5000 грн. Оренда квартири коштуватиме від 600 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Широкі пляжі, чисте море й дорогі кавуни: як відпочивають українці на дикому пляжі Затоки

Ціни на харчі, воду та напої на ринках і магазинах приблизно на 30% вищі, ніж у некурортних містах України. Ціни на страви в кафе та їдальнях загалом доступні. Наприклад, за тарілку супу з фрикадельками чи борщу доведеться заплатити 40-70 грн. Плов коштує 40 грн, картопля - 25-40 грн, свиняча відбивна - 40 грн, шашлик зі свинини (200 г) коштує 100-150 грн. Ціна на піцу в середньому 120-300 грн.

Gazeta.ua пропонує також проглянути нещодавні фото відпочинку українців у Затоці.

Затока один з найпопулярнішик курортів серед українців
Фото: Gazeta.ua/Старостенко Сергій
На курорті є великий вибір водних розваг
Затока один з найпопулярнішик курортів серед українців
Затока відома високими цінами на розваги та харчування
Затока має чимало пляжів. Є дикі та у власності готелей

Український блогер Євген Панюта оцінив відпочинок у селі Лебедівка Білгород-Дністровського району Одеської області. Околиці населеного пункту омиває Чорне море.

Пляжі в Лебедівці гарні, але небезпечні. Розташовані прямо під величезним обривом. Смуга пляжного піску доволі вузька. Море постійно підмиває глиняний крутосхил. Є ризик його обвалення, а тікати буде нікуди. Подібні випадки вже були.

Попри небезпеку на курорті чимало відпочивальників. Зупиняються біля самої води з наметами. Проте в Лебедівці є і звичні пляжі.

Зараз ви читаєте новину «Купа туристів і шалені ціни: як відпочивають у курортній Затоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути