понеділок, 11 квітня 2022 13:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ірландія наполягатиме на санкціях проти російської нафти

Ірландія наполягатиме на санкціях проти російської нафти

Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені сказав, що його країна наполягатиме на запровадженні санкцій проти російської нафти.

Він закликав країни ЄС солідаризуватися в цьому. З відповідною заявою він виступив у Брюсселі перед зустріччю із європейськими колегами, передає Irish Examiner.

Ірландія вимагатиме максималістичного підходу до четвертого пакета санкцій проти РФ. Країна давно хотіла зайняти радикальнішу позицію, щоб зупинити війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готує подальші кроки, щоб зупинити путінську "машину війни" - Боррель

Ковені також зазначив, що Євросоюз витрачає сотні мільйонів євро на імпорт нафти з Росії, що є фінансуванням агресії проти України. Водночас він підкреслив, що зараз невідомо, чи додадуть питання нафти в четвертий пакет санкцій.

"Необхідно припинити фінансування війни навіть попри те, що воно створює величезні виклики, які ЄС має вирішити спільними зусиллями", - підкреслив міністр.

Упродовж 40 днів війни в України Євросоюз продовжував виплачувати Росії гроші за електроносії. Країна-агресорка за цей час отримала €37 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ірландія наполягатиме на санкціях проти російської нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути