субота, 31 березня 2012 09:00

Ігуани у "Джунглі Парку" плюються, коли нервують
11

Адміністратор столичного “Джунглі Парку” Володимир Назарко показує 8-річну зелену ігуану по кличці Коля
Фото: ФОТО: Олег ЖМАЧЕНКО

Ігуани схожі на маленьких драконів. Я чув, що їх перед новим роком багато купували. Адже 2012 — рік Дракона. - розповідає адміністратор столичного "Джунглі Парку" Володимир Назарко, 21 рік. - У нас живе самець зеленої ігуани. Назвали Коля, йому 8 років. Ще є 3-річна оранжева ігуана Катя.

Дикі та приручені ігуани м'яса зовсім не їдять. Не вживають у їжу навіть комах. Коли живуть на волі, харчуються фруктами, листям, квітами. В домашніх умовах ігуан годують перш за все свіжим листям салату. Жувати не вміють, відкушені шматки їжі ковтають цілими.

Коли ігуани були маленькі, ми купали їх у невисокій посудині з теплою водичкою, щоб відчували лапками дно. Так вони  швидше звикали до хазяїв. Поставили їм у клітку велику гілку, на якій ігуана сидить майже ввесь час. Підтримуємо вологість повітря не нижче 80%. Для цього по вольєру раз на день розпилюємо воду.

Молода ігуана коштує 15-100 доларів. До людини звикає досить довго. Коли тварину вперше приносять додому, від стресу може тиждень нічого не їсти, не рухатися. Головне не хапати її різко руками, тоді повністю перестане боятися через 1-2 місяці. Інколи ігуан приручують роками.

Коли ігуана вдома перший тиждень, краще не чіпати тварину. Приблизно на восьмий день треба починати годувати її з рук. Але якщо часто брати на руки, починає нервувати і плюватися. Зате приручені люблять, коли їх гладять по голові.

Відвідувачі часто думають, що наші ігуани - не живі. Вони їм схожі на статуетки. Ці тварини дуже мало і повільно рухаються, зате коли відчувають небезпеку, починають швидко тікати. На волі люблять вилазити у сонячне місце, в основному на верхні гілки дерев, годинами ніжаться під променями. Можуть провести на сонці 12 годин на добу.

Крім ігуан, у "Джунглі Парку" живуть розмовляючі папуги, сови та інші екзотичні тварини. Мавпа по кличці Сонька-золота-Ручка краде у відвідувачів браслети, у дітей знімає заколки. Є два лемури. Один схожий на кота, а інший — на собаку. Коли люди підходять до клітки, починають швидко розпушувати хвіст передніми лапами. Так показують, що чимось незадоволені. Часто витягують лапи через решітку, самі торкаються людей.

Зараз ви читаєте новину «Ігуани у "Джунглі Парку" плюються, коли нервують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути