Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2017 15:01

Гноми на вулицях і найстаріша пивоварня - 5 місць Вроцлава, в яких варто побувати
15

Річний транспорт курсує річкою Одер
Фото: Денис Скриль
Японський сад
Міст Кохання веде на Тумський острів

Вроцлав - столиця Нижньосілезького воєводства і одне із найбільших міст Польщі. Його ще називають польською Венецією, бо місто знаходиться на 12 островах, які сполучає 303 мости.

Gazeta.ua підібрала місця Вроцлава, в яких варто побувати.

У Вроцлаві кілька тисячолітніх костьолів, багато німецької архітектури різних епох і велика центральна площа, яка колись була ринковою.

Вроцлав - столиця гномів.
Маленькі бронзові скульптури гномів розкидані по місту, заховані на вулицях, на вікнах будинків, за деревами, урнами. Їх 289. Кожний ресторан хоче мати в себе найкращого гнома, щоб привабити туристів. Є спеціальна карта місць розміщення цих казкових героїв.
Велика кількість гномів несуть соціальну місію - закликають не рубати ліс, не смітити чи не забувати своїх батьків.

Автор: Денис Скриль
  289 гномів розташовані у Вроцлаві
289 гномів розташовані у Вроцлаві

Площа Ринок.
До неї веде 11 вулиць, тут завжди вирує життя. Є безліч закладів харчування різних кухонь світу. Це місце зустрічі багатьох городян. Вроцлавська Ратуша побудована в XIII ст. В будівлі знаходиться найстаріша пивниця Вроцлава - "Свідницький погріб". В одному із кутів площі є два невеликих будинки XVI ст. в стилі бароко - дім Яся і Малгосі, який став своєрідними воротами до костьолу Святої Ельжбети.

Автор: Денис Скриль
  Ратуша
Ратуша

Тумський острів.
З цього острова почалася історія міста. Тепер це рекреаційна зона - Ботанічний і єпископські сади, кілька тисячолітніх костьолів. Тумський міст називають мостом Кохання - серед перехожих можна зустріти любов на все життя. Кожного дня ліхтарник запалює і гасить сотні ламп, які освітлюють міст.

Автор: Денис Скриль
  Міст Кохання веде на Тумський острів
Міст Кохання веде на Тумський острів
Автор: Денис Скриль
  Тумський острів
Тумський острів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американка, яка побувала у всіх країнах світу, вражена Україною.

Зоопарк і африкаріум Вроцлава - найстаріший і найбільший в Польщі.
Офіційно називається Вроцлавський зоологічний сад. Розпочав діяти в 1865 році і має 33 га території, на якій мешкає 7100 тварин, птахів, риб, земноводних - більше 850 видів. В павільйонах знаходяться тварини з усіх континентів, особливо широко представлені жителі Африки - від Мадагаскару до Сахари. Побудований в 2012 році океанаріум населяє більше сотні видів екзотичних риб.

  Зоопарк
Зоопарк

Японський сад.
В 1913 році в Щитницькому парку відбулась Всесвітня виставка. Японський сад став прикрасою цього заходу. Над його створенням працював поціновувач японської культури граф Фріц фон Хогберг і японський майстер Манкічі Араї. В 1996 році місто вирішило відродити сад, запросивши дев'ять спеціалістів із японського міста Нагоя. Сад має кілька мостів.

  Японський сад
Японський сад

За час Вроцлав належав різним країнам - Прусії, Німечині, Чехії. З 1945-го - Польщі. В 2016-му приймало футбольне Євро-2012. Поляки називають його "Вроцеком" і впевнені, що це місто зустрічей, адже має багато парків, скверів, гостинних кав'ярень і видових майданчиків.

Зараз ви читаєте новину «Гноми на вулицях і найстаріша пивоварня - 5 місць Вроцлава, в яких варто побувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути