Ексклюзиви
пʼятниця, 27 грудня 2019 11:20

Чеські пивовари на Різдво варять особливе пиво
8

На Староміської площі запалюють головну ялинку Чехії
Фото: Ольга Васьків
На Староміської площі запалюють головну ялинку Чехії
На Староміської площі запалюють головну ялинку Чехії
На Староміської площі запалюють головну ялинку Чехії
На Староміської площі запалюють головну ялинку Чехії

Празькі Різдвяні ярмарки щороку за оцінками туристів називають найкращими. Вони ще й найдовші – до середини січня. В інших західноєвропейських країнах все різдвяні ринки з приходом Різдва закінчуються. На Староміської площі запалюють головну ялинку країни. Там же - найбільші ясла з живими овечками, козенятами і осликами. Щовечора на площі виступають чеські та іноземні колективи, дитячий хори. Вони співають гімни, показують різдвяні сценки.

Найбільші різдвяні ярмарки Праги проходять на двох центральних площах столиці Чехії - Староміської та Вацлавській. На різдвяних базарах багато прикрас для будинку з ялинових гілок і гілок омели. Омела - вічнозелений чагарник з пухнастими гілками, символ зимових свят у Чехії.
На ярмарках продають вироби із знаменитого богемського скла, маріонетки і ляльки в національних костюмах, золоті і срібні ювелірні прикраси з чеським гранатом та бурштином, місцеві делікатеси, одяг, святковий декор, фігурні ароматні свічки, незвичайні ялинкові прикраси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На різдвяному ярмарку найбільші черги по сир із журавлиною і вино

Проте найбільші черги – до яток із їжею. Всього за 1-3 євро можна спробувати печені каштани, смажені ковбаски, барбекю з сосисок. Для більшої компанії замовляють "Вепрове коліно" і пиво. На десерт – солодкий трдельнік (трдло), пряники з кольоровим марципаном, смажені мигдальні горіхи з корицею і цукром і інші ласощі.

Пригощають глінтвейном, медовим вином, грогом, сидром і чеським пивом всіляких сортів. Серед пивоварів Чехії існує традиція варити до різдвяних свят спеціальні міцні сорти пива. Кожен виробник прагне приготувати до кінця року щось зовсім особливе.

Польське місто Краків щороку відвідає 12 млн туристів на рік. Третина – під час різдвяних та новорічних свят. Головні принади зимового Кракова – Різдвяна ярмарка, мистецькі виставки, соляна шахта "Величка". З 26 листопада до 26 грудня у Кракові в центрі міста проходить Різдвяний ярмарок. Він один з найстаріших у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Чеські пивовари на Різдво варять особливе пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути