Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 09:05

Як туристу подбати про себе в разі інфікування на відпочинку

Як туристу подбати про себе в разі інфікування на відпочинку
Туристичні країни приділяють велику увагу безпеці відпочивальників. Фото: liga.net

Незважаючи на збільшення кількості хворих у світі, українці продовжують їздити за кордон. Випадки інфікування під час відпочинку серед туристів одиничні, кажуть фахівці із туризму.

"Охочі полетіти за кордон є. Найчастіше обирають Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, турецький Стамбул, Занзібар, рідше Домінікану та Мексику, бо дорожче, ніж в попередні країни. Але загалом ціни дуже привабливі", - говорить Gazeta.ua власниця туристичної агенції Travel Salon Валентина Гембік.

Туристичні країни приділяють велику увагу безпеці відпочивальників.

"У деяких готелях Туреччини, до прикладу, передбачені спеціальні номери для людей, які захворіли на коронавірус. Вони такі ж комфортні, просто ізольовані. Про туриста дбають. Але важливо, щоб відпочивальник був застрахований на випадок інфікування. Коли купуєте тур, варто обов'язково уточнити, чи покриває страховка лікування коронавірусу. Хоча страховка надзвичайно потрібна в будь-яких випадках. Вартість її незначна. Усе залежить від суми покриття, країни, у яку їдете, та кількості днів. 3-денну поїздку для екскурсії Парижем коштувала б максимум 150 гривень. Можна, звичайно, брати дорожчу", - пояснює жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турист заразився лихоманкою денге, малярією та Covid-19, а на додачу його вкусила кобра

У разі погіршення самопочуття Гембік радить одразу телефонувати турагенту і чекати подальших вказівок.

"Якщо уже так сталося, що захворіли, то насамперед телефонуйте турагенту. Він продав тур і несе відповідальність за клієнта. Обов'язково дзвонити в страхову за будь-якої ситуації і фіксувати страховий випадок. Туристи, які бронюють тур самостійно і не звертаються до спеціалістів, мають пам'ятати, що вся відповідальність автоматично перекладається на їхні плечі. Особливо, якщо страховки в них немає. Я б не рекомендувала подорожувати без страховки".

Влада італійської Венеції стягуватиме плату з туристів, які приїхали в місто без ночівлі. Місто вирішило стягувати з одноденних мандрівників плату, щоб зменшити масовий туризм, який до пандемії сягав 30 млн відвідувачів у рік.

Зараз ви читаєте новину «Як туристу подбати про себе в разі інфікування на відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути