понеділок, 23 листопада 2020 14:18

Турист заразився лихоманкою денге, малярією та Covid-19, а на додачу його вкусила кобра

Турист заразився лихоманкою денге, малярією та Covid-19, а на додачу його вкусила кобра
Фото:pexels

Британець Ян Джонс пережив малярію, коронавірус та лихоманку денге. А зараз лікується від укусу королівської кобри. Все це трапилось з ним в Індії.

Про це повідомляє "The Indian Express".

Англієць був госпіталізований у місцеву лікарню після того, як минулого тижня його вкусила індійська чорна королівська кобра в селі недалеко від міста Джодхпур. Хоча в нього нечіткий зір і труднощі при ходьбі, його лікарі сказали, що це типові симптоми укусу змії, які з часом пройдуть.

"Джонс звернувся до нас минулого тижня після укусу змії в селі в цьому районі. Спочатку передбачалося, що він також інфікований Covid-19 вдруге, але його тест був негативний. Перебуваючи з нами, він був у свідомості, і в нього були симптоми укусу змії, включаючи нечіткість зору і труднощі з ходьбою, але це, як правило, тимчасові симптоми", - сказав його лікар Абхішек Татер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може захистити людину від коронавірусу

Джонс - колишній медичний працівник. Він переїхав до Індії, щоб керувати благодійною соціальною ініціативою на підтримку традиційних ремісників в Раджастані.

"Ян тимчасово жив на складі соціального підприємства в Джодхпурі, щоб бути ближче до людей, яких він підтримує. Він перебував на території складу, де він і жив. Коли його собака Роккі почав гавкати - він простягнув руку, щоб заспокоїти його. Кобра, насторожена його раптовим рухом, двічі вкусила його", - сказала керівниця Клер Робертсон.

Родина Джонса змогла зібрати понад 12 тис. фунтів на вебсайті зі збору коштів, щоб покрити витрати на його лікування і повернути додому.
"Тато - боєць. Під час перебування в Індії він уже переборов малярію, лихоманку денге, а також Covid-19", - сказав його син Себ Джонс.

Індія входить в п'ятірку країн із найбльшою кількістю захворювань на коронавірус. Вона перебуває на 2 місці у світі. Від початку пандемії в країні захворіли понад 9 млн людей, з яких більш як 133 тис. померли від ускладнень.

Зараз ви читаєте новину «Турист заразився лихоманкою денге, малярією та Covid-19, а на додачу його вкусила кобра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути