четвер, 22 липня 2021 17:45

11 помилок, яких часто припускаються мандрівники-початківці
6

Автор: Туристична страховка для поїздки за кордон
 

Якщо вчитися на помилках інших людей — сам їх не припустишся. Це, звісно, знає кожен. Але однаково мандрівники-початківці продовжують щоразу наступати на ті ж самі граблі. Туристи переплачують, запізнюються на рейси й часто стикаються з поганим обслуговуванням, повторюючи одні й ті ж помилки.

Але можна виправити ситуацію. Тому ми поспілкувалися із працівниками аеропорту й досвідченими туристами, і зібрали список з 11 помилок, який найчастіше припускаються туристи в подорожах.

Використовують тільки готівку чи банківську карту

Усюди тримайте при собі банківську карту й певні готівкові кошти. Тому що, по-перше, не завжди можливо оплатити покупку картою. Наприклад, через те, що в країні відпочинку використовують іншу платіжну систему або просто банально немає термінала для оплати.

По-друге, не всюди, особливо в європейських країнах, приймають готівку. Інколи вам потрібно швидко оплатити покупку, а це можливо тільки за допомогою карти. Діставати гаманець із купюрами й монетами, усе рахувати й платити буде просто некомфортно.

Подорожують без аптечки

 

Не створюйте собі додаткових проблем — візьміть із собою аптечку з усім необхідним. Бажано, щоб у ній щонайменше були: знеболювальне, антисептик, пластир, бинт і препарат від застуди.

Забувають про страховку чи оформлюють першу-ліпшу

 

Страховка знадобиться вам для перетину кордону й стане у пригоді, якщо щось під час подорожі піде не так, як ви планували. Тому обирати страховий поліс потрібно відповідально. Завжди перевіряйте відгуки про страхову компанію та читайте умови страхування. Але як не загубитися у страхових компаніях, яких в Україні понад 200 та оформити надійну страховку в період пандемії?

Усе доволі просто. Наприклад, українська страхова компанія EKTA пропонує за кілька хвилин оформити поліс прямо в месенджерах Viber і Telegram. Це стало можливим завдяки інтеграції в бізнес-процесів застосунку "Дія", у якому цифровий паспорт офіційно прирівняний до паперового. Тепер для отримання страхового поліса не потрібно надавати копії документів, достатньо підтвердити їхню передачу через "Дію". Навіть базовий страховий поліс уже містить страховку від Covid-19. Зрозуміти, як це працює, можна, переглянувши відео:

Окрім послуг туристичного страхування, ЕКТА пропонує також такі окремі страхові послуги, як медична страховка, страхування багажу, квитків і турів. Послугами компанії скористались уже понад 3 мільйони клієнтів у всьому світі. Перейшовши на сайт, ви можете ознайомитися з різними пакетами полісів, які в майбутньому захистять вас від зайвих витрат.

Залишають мало часу на пересадку

Якщо ви летите на відпочинок чи додому непрямим рейсом — плануйте достатньо часу на пересадку. Тому що затримки, переїзд між терміналами аеропорту й довготривалі перевірки можуть зіпсувати усі ваші плани. Ми рекомендуємо виділяти мінімум дві-три години на пересадку.

Обмінюють валюту за невигідним курсом

Щоб обміняти гроші за вигідним курсом удома й за кордоном, уникайте: аеропортів, вокзалів, прикордонних територій, туристичних стоянок, центру міста й території біля метро.

Не перевіряють готель

 

Відпочинок може бути зіпсований у випадку невдалого вибору готелю. Брудний номер, старі та зламані меблі, несмачні сніданки — усе це, на жаль, не рідкість за кордоном. Тому не лінуйтеся: заздалегідь прочитайте хоча б 10 відгуків. Бажано нейтральних чи негативних. Так ви дізнаєтеся про основні недоліки готелю. Знайти відгуки можна за допомогою сервісів Booking або Google Карти.

Не повідомляють банк про поїздку

За кордоном вашу кредитну чи дебетову картку можуть заблокувати, якщо ви не повідомите про поїздку заздалегідь. Тому що системі банку певні незвичні операції з карткою, та ще й за кордоном, можуть здатися злочинними.

Щоб розблокувати картку, вам доведеться зв'язуватися з працівниками банку й пояснювати, що саме ви робили певні транзакції за кордоном. Також можуть наполягати на відвідуванні відділення, тому картка буде заблокована до кінця поїздки. Краще попередити банк про свою поїздку, коли ви ще вдома.

Не враховують вимоги авіакомпаній щодо перевезення багажу

 

Пам'ятайте, у ручну поклажу заборонено брати баночки й тюбики з рідинами та кремами, що мають об'єм більш ніж 100 мл. Також в аеропорту не пропускають гострі предмети. Це може бути ножиці, щипчики, штопор чи багаторазова бритва. Список можна продовжувати довго. Тому, щоб не залишити свої речі працівникам аеропорту, варто знати, які предмети заборонені авіакомпанією.

Не мають доступу до електронної версії документів

Збережіть собі електронні версії, які можна відкрити з телефону або з інших гаджетів. Так ви зможете, якщо не матимете документи при собі, або раптом утратите - швидко знайти електронні версії та потрібну інформацію. Це ж стосується страхового поліса - обов'язково тримайте його при собі.

Забувають про різні електричні роз'єми

Забути про цю проблему допоможе універсальний перехідник. Це пристрій, що має безліч різних розеток і вилок. До того ж деякі його види мають усередині ще й трансформатор напруги, який не дозволить стрибкам в електромережі зіпсувати вашу техніку. Подбайте про перехідник, щоб будь-де без проблем підзаряджати смартфон або ноутбук.

Користуються роумінгом

Якщо у вас не короткотривала подорож, краще придбайте після приїзду місцеву сім-карту. Це буде набагато вигідніше, ніж користуватися роумінгом. Ви зможете розмовляти й виходити в інтернет будь-де й будь-коли. Купити місцеву сім-карту можна в аеропорту або в найближчих магазинах.

Зараз ви читаєте новину «11 помилок, яких часто припускаються мандрівники-початківці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути