пʼятниця, 25 грудня 2009 09:05

За шість євро освідчуються під балконом Джульєтти

"Дякую, любий, що ти є в моєму житті. Вічного нам щастя! Сара. 04.10.2009" — таку записку залишила 26-річнаСара на стіні кам"яної арки. Вона веде до будинку Джульєтти в містечку Верона. Дівчина написала любовне повідомлення на клаптику серветки, до стіни приклеїла його жуйкою. Вона приїхала з коханим Давіде, 30 років.

— Ми були вже у багатьох країнах, але тут найромантичніше місце, — каже Сара.

Повідомлення від закоханих наліплені у два-три ряди. Торік місцева влада заборонила туристам робити це. Місяць стіни чистили від графіті, любовних листівок та жуйок. Охочим пропонували відправляти листи на електронну пошту. Їх обіцяли розміщувати на великому дисплеї в будинку.

— Електронне повідомлення може загубитися або не дійти до адресата, — пояснює Давіде. — А листівка збережеться на деякий час.

За легендою, у цій будівлі на вул. Капелло, 23, жила родина Джульєтти — Капулетті. У двір важко проштовхнутися. Довжелезна черга стоїть, аби сфотографуватися із бронзовою статуєю Джульєтти. Вважають, що дотик до її грудей приносить кохання.

— Вань, меня в разных ракурсах, — просить свого чоловіка пишнотіла росіянка років із 55. Обома руками вхопилася за груди Джульєтти. Чоловік фотографує її на "мильницю". Група іноземців скоса на них поглядають. Черги до статуї чекають ще 50 людей.

Усі намагаються хоча б пальцем помацати груди статуї.

Сара і Давіде прямують до будинку. Його відвідини коштують 6 євро. Там показують ліжко Джульєтти, вітрини з костюмами. Можна сфотографуватися на балконі. За легендою, звідти Джульєтта промовляла слова кохання. Кажуть, поцілунок на балконі чи під ним приносить вічну любов.

З квітня влада Верони запропонувала молодятам одружуватися в будинку. Для місцевих послуга коштує 600 євро, для мешканців околиць — 700. Громадяни ЄС платять 800 євро, решта — тисячу. Вперше на балконі взяли шлюб 26-річний футболіст Лука Чеккареллі і 24-річна Ірені Ланфорті. Їм вручили свідоцтво на пергаменті від ордену Монтеккі й Капулетті.

— Для нас не по кишені одружуватися тут, — каже Сара. — Ми живемо за 200 кілометрів від Верони. Проте я не проти, щоб Давіде тут мені освідчився.

У дворі діє крамничка. Там на рушниках, кухонних прихватках, фартухах пропонують вишити імена закоханих. За послугу беруть 5 євро.

Щорічно будинок Джульєтти відвідують 1,2 млн людей. Про будівлю на вул. Арка Скалігер, у якій жив Ромео, мало хто знає. Ця споруда приватна. Кажуть, влада Верони веде переговори з власниками, щоб викупити її. Але ті відмовляються.


Після різдвяного обіду грають у карти

25 грудня в Італії святкують католицьке Різдво. Напередодні 32-річний італієць Джованні Імпера із дружиною Сімоною їдуть на базар у німецьке місто Франкфурт.

— Друзі їздили туди минулого року. Там продають усе: від російських матрьошок — до китайських шкарпеток. На покупки візьмемо тисячу євро. Ціни не дешеві, але атмосфера  романтична. В Італії базари нудніші.

Сусід Патріціо витрачає на подарунки менше.

— Я завжди дарую щось символічне, — розказує. — Братові й батькові купив по пляшці вина, а матері електронний брелок до ключів. Заплатив 10 євро. Мій друг подарував своїй дружині телефон "Нокіа" за 300 євро. Їй не сподобався. Усі згадують, як Сара кричала на Різдво. Так не можна.

Різдвяний обід розпочинається опівдні. Серед страв має бути святкова випічка — панетоне. Залежно від ваги і бренду пиріг із зацукрованими фруктами й родзинками продають від 2 до 30 євро. Купують котекіно — свинячу ратицю, страву зі шпинату в формі маленьких кульок, які нагадують монети. Вважають, що більше їх з"їси — то багатший будеш. П"ють багато вина. Потім грають у карти.

Зараз ви читаєте новину «За шість євро освідчуються під балконом Джульєтти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути