Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2010 08:28

За путівками у Грецію займають чергу з четвертої ранку

Із початком літа туристичні фірми пропонують чимало "горящих" путівок. Найдешевші пропозиції у Грецію. Через кризу у країні занепадає туристичний бізнес, і греки йдуть на будь-які поступки. Тижневий відпочинок коштує від 300 євро.

— Більшість туроператорів уже рік пропонують послугу "бамбарбія". Вибирають день на тиждень і за кілька годин продають найдешевші путівки. Важливо встигнути купити саме в ці кілька годин, — розповідає київська журналістка Анна Волкіна, 28 років. Вона щомісяця відвідує Західну Європу. — Наступна "бамбарбія" буде 17 червня із 11.00 до 17.00. У цей час потрібно прийти в туристичне агентство. Люди займають чергу з четвертої ранку. Замовити путівку в Інтернеті чи по телефону не можна. Більше шансів, якщо ви їдете групою не менш як із шести осіб.

Такі дешеві поїздки можуть мати чимало незручностей.

— В аеропорту вас може ніхто не зустріти, добиратися до готелю доведеться самому. А готель може виявитися збанкрутілим. Його працівники страйкуватимуть через невиплату зарплати. Також їм не дають 13-ї зарплати і збільшили пенсійний вік. Працівники зі сфери туризму влаштували погроми, які відлякали відпочивальників зі Західної Європи. Тому путівки так здешевіли. Цим скористалися туристи з СНД. Минулого тижня всі авіаквитки з України у Грецію були продані.

Порівняно з минулим роком, ціни впали на 45–50 відсотків

Із минулого літа прибутки від туристичного бізнесу у Греції зменшилися на 10%. Раніше туризм становив половину всіх державних доходів.

— У магазинах ціни також низькі. Банка сосисок, яка в нас коштує 125 грн, там — лише євро. Хороше сухе вино — від 2 євро, 7–8 євро — мартіні, пиво — від 40 центів.

Туристичний гід із Києва Марина Ольгіна, 41 рік, каже, що не тільки Греція, а й решта країн Європи стали доступнішими через падіння курсу валюти.

— У випадку з Грецією виходить подвійна знижка, бо дешевшає путівка і з нею валюта, за яку її купують. Порівняно з минулим роком, ціни впали на 45–50 відсотків. Тепер на острів Крит можна поїхати за 350 євро. Минулого року за ці гроші можна було відпочити хіба що в Болгарії та на найдешевших курортах Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «За путівками у Грецію займають чергу з четвертої ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути