Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2009 20:03

У комплексі рибалки допоможуть засолити рибу

Торік біля Херсона відкрили комплекс риболовлі й відпочинку "Дельта Дніпра". Вона розташована в заплавах, де багато риби й диких птахів. Гостей поселяють у будинках із закарпатської смереки. Узимку їх стіни швидко нагріваються від електрогенератора й довго зберігають тепло. Улітку в кімнатах прохолодно.

— У вихідні база заповнена, — розповідає засновник комплексу Юрій Зелінський, 36 років. — Торік було вдвічі менше людей. Восени багато рибалок приїздять на тиждень.

Тут можна рибалити до нового року, бо річка, на відміну від верхів"я Дніпра, замерзає пізно й ненадовго. Минулорічний сезон тут завершили на початку січня, а в лютому відкрили новий. Перерву роблять лише в період нересту риби — з 10 квітня до 10 червня.

Рибалити на "Дельті Дніпра" можна з берега і з моторного човна. Єгері вивозять у підготовлені місця, де риба найкраще клює. Якщо людина приїздить без вудок, бере їх напрокат на базі.

Біля комплексу ловиться щука, окунь, лящ, карась, червоноперка. Торік упіймали 80-кілограмового сома.

— У Росії та скандинавських країнах такий вид відпочинку практикують давно, — продовжує Зелінський. — У нас він лише починає розвиватися. Людині приємніше приїхати на рибалку й по-справжньому відпочити, адже комфортна кімната в жодне порівняння не йде з наметом.

Оренда двомісного помешкання в "Дельті Дніпра" коштує 400 грн. Найняти єгеря та човен — від 300 грн. Човна можна взяти на двох, розділивши витрати навпіл. Тоді рибалка обійдеться в 350 грн із людини. За окрему плату впійману рибу можуть одразу почистити чи засолити.

Зараз ви читаєте новину «У комплексі рибалки допоможуть засолити рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути