Ексклюзиви
середа, 08 травня 2013 06:15

На місце зйомок "Аватара" їздять пенсіонери

Вінницький фотохудожник Володимир Козюк, 39 років, побував на шоу, яке китайці показують туристам у провінції Чжанцзяцзе. Там  знімали фільм "Аватар".

Володимир Козюк зі столиці Пекін добирався потягом. Він їде півдоби й за комфортом подібний до старої приміської електрички.

По приїзді одразу пішов у гори.

— Красоти там неймовірні: озера, річки, гори, джунглі. Дикі мавпи беруть із рук їжу. Є 60-метровий скляний міст. Внизу 1300-метрова безодня. Тих, хто наважився йти, просять одягати на ноги м'які торби, щоб не подряпати скла. Неподалік діє найдовша у світі канатна дорога. Є 2,5-кілометрова печера. Всередині — озеро, яке перепливають човнами. З гори туристів вертають ліфтом.

Готельне містечко в підніжжі гір переповнене. Замовляти місце треба за два місяці. У китайців популярний внутрішній туризм.

— У горах багато пенсіонерів. Ходять подружніми парами. Маленькі, сухенькі. Може йти на двох паличках, буде через три сходинки зупинятись відпочивати. Але пройде 999 сходинок до Небесних воріт. Це дірка в скелі, яку вважають символом щастя.

На місці зйомок фільму встановили бронзового дракона, на якому літали його герої. Люди вилазять на птаха фотографуватись.

— Ходили на шоу. Воно дороге, понад 100 доларів. Але театр кращий за національний, який виступає в Пекіні. У танці представлена вся історія Китаю, від кам'яного століття — до наших часів.

Радить їхати не менш ніж на тиждень. Осінь й весна — найкращий час для подорожі. Взимку лежить сніг, а влітку спекотно.

Зараз ви читаєте новину «На місце зйомок "Аватара" їздять пенсіонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути