неділя, 10 квітня 2022 17:00
Світлана Корженко
Світлана Корженко
Світлана Корженко

Особливе доручення

– Я – Алевтина Николаевна. Будем дружить. Если что надо – всегда обращайся, – це сусідка прийшла знайомитися, коли два роки тому ми переїхали жити в село на Київщині. Її хата – недалеко від моєї.

Алевтина Миколаївна раніше жила в Києві. Все життя працювала в банку, а після виходу на пенсію переїхала в батьківську хату. Має у столиці дві квартири: в одній жила її донька, а другу здавала в оренду. Хвалилася, що пожильці розраховувалися доларами.

– Если будешь на выходных ехать на рынок, бери с собой. Мне тоже надо скупиться. А маршрутки на дух не переношу, – казала.

Мало не щотижня брала її з собою. Шкода ж людину. Треба їй скупитися, а в сільському магазині далеко не все знайдеш. Та й іти їй звідти додому з покупками неблизько. Після кожної поїздки Алевтина Миколаївна дякувала.

– Спасибо тебе большое. Если что надо – обращайся. Всегда готова прийти на помощь.

Минулого літа Алевтина Миколаївна попросила дозволу наламати в мене кукурудзи. "Я ж вам насіння давала. Чого не посадили?" – писала їй. "Та что-то плохо взошло", – відповідала.

Її город і справді весь заріс бур'янами. Ламала качани в мене. Потім просила помідорів і моркви. Якось подзвонила і спитала, чи не їхатиму на базар. Сказала, що нема з чим, бо затримують зарплату.

– Да, у всех сейчас с деньгами туго, – намагалася підбадьорити.

А торік я продала машину. І втратила "подругу". Алевтина Миколаївна майже перестала дзвонити. Згадувала про мене, коли з'являлися проблеми, які я теоретично могла б допомогти вирішити. Востаннє телефонувала 22 березня, після того як у Києві підірвали торговий центр і розбомбили кілька будинків. Скаржилася, що до війни не встигла забрати зі столичної квартири переносні теплиці для розсади.

– Ты в Киев не собираешься? Слышала, что маршрутки ходят. А у тебя ж там работа. Если будешь ехать, маякни. У меня к тебе особое поручение будет, – говорила вона.

Спитала, чому б їй самій не поїхати.

– Я что, с ума сошла? – відповіла Алевтина Миколаївна.

Зараз ви читаєте новину «Особливе доручення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути