пʼятниця, 16 травня 2008 18:20

Жюстін Енен іде з тенісу

  Жюстін Енен не вигравала Вімблдонський турнір. Вона каже, ніколи не відчувала, що здатна на це
Жюстін Енен не вигравала Вімблдонський турнір. Вона каже, ніколи не відчувала, що здатна на це

Найкраща тенісистка світу Жюстін Енен, 25 років, вирішила завершити спортивну кар"єру. Про це вона оголосила на прес-конференції у середу.

Тиждень тому Жюстін поступилася Дінарі Сафіній у третьому колі турніру в Берліні, а згодом знялася з Відкритого чемпіонату Італії. До цього Енен місяць не грала через травму коліна.

— Це кінець дитячої мрії, — каже Енен. — Я дала спорту і взяла від нього все, що могла, тому приймаю таке рішення без усілякого жалю. Тепер для мене починається нове життя — життя жінки.

Протягом чотирьох років — 2003, 2004, 2006 та 2007-го — Енен посідала першу позицію світового рейтингу.

Уродженка бельгійського містечка Рошфор у 12 років втратила матір, яка померла від раку і залишила після себе чотирьох дітей. За два роки Жюстін виграє чемпіонат Франції серед юніорів і цим допомагає батькові утримувати сім"ю. Уже 2000 року Енен грає у фіналі Вімблдонського турніру. Але поступається американці Вінус Вільямс. Ці змагання їй так і не підкорилися. Зате інші турніри "Великого Шлему" — відкриті чемпіонати Австралії, Франції та США — бельгійка вигравала. А 2004 року стала олімпійською чемпіонкою.

Енен — одна з найуніверсальніших тенісисток сучасності: однаково сильно грає на різних покриттях.

— Я відмовляюся вірити в те, що Енен назавжди залишає великий спорт, — каже "ГПУ" тенісний тренер Олександр Долгополов, 42 роки. — У жінок усе так непередбачувано: Мартіна Навратілова тричі поверталася на корт, Штеффі Ґраф — двічі, Хінґіс теж пішла не одразу. Ясно, що Енен могла втомитися, але в неї ще не той вік, щоб бути поза активним тенісом. Можливо, це взагалі піар-хід її агентів, які через рік зі смаком обставлять повернення Жюстін у спорт і зароблять гроші на її імені.

Особисте життя спортсменки поки що складається невдало. У листопаді 2002 року Енен вийшла заміж за тенісиста П"єра-Іва Арденна, але торік у січні вони розлучилися.

Зараз ви читаєте новину «Жюстін Енен іде з тенісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути