четвер, 16 квітня 2020 05:55

Зінченку варто піти до "Арсенала" чи "Ювентуса"

Автор: REUTERS
  Олександр Зінченко (праворуч) має контракт з ”Манчестер Сіті” до липня 2024 року
Олександр Зінченко (праворуч) має контракт з ”Манчестер Сіті” до липня 2024 року

Цього сезону Олександр Зінченко втратив місце в основному складі "Манчестер Сіті". Ситуація для українця навряд чи поліпшиться під час наступного трансферного "вікна" — клуб хоче посилити позицію лівого захисника, де тренер Хосеп Ґвардіола використовує нашого футболіста. Тому відхід для набуття ігрової практики напередодні Євро-2021 логічний. Важливо, щоб майбутній клуб задіював Зінченка на позиції центрального півзахисника, його основній у збірній України. Що це може бути за клуб?

У Англії ідеальний варіант — "Арсенал". Команду очолив іспанець Мікель Артета, який до цього працював помічником Ґвардіоли в "Манчестер Сіті". Артета знає можливості Зінченка, а гравець — вимоги тренера. Важливо, що наставник хоче грати в компактний футбол через короткий пас — так, як у "Сіті". Лондонці тільки формують команду. Тому Зінченко може стати стрижневим її гравцем. Сума трансферу теж повинна стати підйомною для "Арсенала".

В Італії — "Ювентус". Безумовно найсильніша команда країни останнього десятиліття, фіналіст Ліги чемпіонів — 2015, 2017, один із претендентів на перемогу в турнірі. Тобто — перехід до настільки титулованого клубу не можна розглядати як крок назад у кар'єрі Зінченка. Тренер Мауріціо Саррі працює перший сезон. Не все йому вдається. Не виправдовує сподівань головний конструктор гри Міралем П'янич. Йому 30 років, Зінченку — 24 виповниться в грудні. Тож із цієї точки зору потенційний трансфер мав би бути для "Старої Синьйори" перспективним. Кадрова перебудова "Ювентуса" необхідна ще й тому, що не вписався у команду французький новачок Адріан Рабіо. Саррі — великий прихильник творчості Ґвардіоли. Тому Зінченку буде легко "прийняти" гру туринського клубу.

Можна тримати в полі зору "Рому". Колишній тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека будує нову команду. Перший сезон іде не­однозначно. Фонсека шукає гравців у ексклубі. Зокрема, Віктора Коваленка. Потенціал Зінченка вищий. Але на перешкоді переходу можуть стати два чинники. Перший: "Рома" не потягне повноцінного трансферу. Тим паче, через пандемію застопорився процес передачі клубу від одних американських власників до інших. Другий: "Рома" — не "Манчестер Сіті" і не "Ювентус". Тож за титули Зінченко найближчим часом не боротиметься, хіба за Кубок Італії.

Іспанські гранди — "Барселона" чи "Реал" — українця не покличуть. Рівень гравців там перевищує потенціал Олександра.

Але клубам "другої хвилі" підписання Зінченка могло бути цікавим. Перша — "Севілья", з підходящим для клубу такого рівня тренером Юленом Лопетегі — прихильником короткого пасу та домінування в середині поля. Там Зінченко може стати лідером команди.

Друга — "Валенсія". Команда теж будується, важливу роль у цьому могли б відвести українцеві.

Зараз ви читаєте новину «Зінченку варто піти до "Арсенала" чи "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути