Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 17:12

"Зеніт" страждає від пільг

 

Навесні, коли чемпіонат Росії лише набирав хід, а пітерський "Зеніт" несподівано вдало зіграв у чвертьфіналі Кубка УЄФА, російська футбольна влада вирішила допомогти цій команді. Допомога полягала в тому, що п"ять календарних матчів за участю "Зеніта" були перенесені на потім, щоб команда могла спокійно готуватися до вирішальних матчів єврокубка проти команд, які грали по два рази на тиждень. У підсумку петербуржці виграли другий за рангом європейський клубний турнір.

Нині "Зеніт" розплачується за весняні пільги, дограючи відкладені матчі. І грає не завжди переконливо. В останньому турі чемпіони Росії поступилися з рахунком 0:1 московському "Динамо" й остаточно застрягли всередині турнірної таблиці. А на чільному місці за підсумками половини чемпіонату з останніх сил тримається казанський "Рубін", який якраз навесні набрав багато очок. Група команд, яка ось-ось наздожене "Рубін", велика: окрім московських "Динамо" та "Спартака" попереду тримається пермський "Амкар". Неподалік і "Локомотив", який у цьому турі розтрощив ФК "Москва" з рахунком 3:0, остаточно позбавивши команду, яку тренує Олег Блохін, серйозних турнірних перспектив. Тепер Блохін може зосередитися на Кубку УЄФА. Право грати в ньому команда здобула ще з попереднім тренером Леонідом Слуцьким. Той у свою чергу тримає самарські "Крилья Совєтов" усередині турнірної таблиці. Там же перебуває і ЦСКА, де бразильці остаточно посварилися з тренером Валерієм Газзаєвим.

Якщо попереду в російському чемпіонаті нічого не ясно, то два претендента на виліт уже визначилися. Це підмосковні "Хімки" та ярославський "Шинник", які цього року встиг потренувати колишній футболіст київського "Динамо" Сергій Юран. "Шинник" у неділю не зміг виграти вдома у грозненського "Терека", який після приходу тренера В"ячеслава Грозного жодного разу не програв.

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" страждає від пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути