вівторок, 19 січня 2010 18:26

"Зеніт" хоче повернути Тимощука

Автор: фото з сайту www.sportsdaily.ru
  Лучано Спалетті в Італії працював з ”Емполі”, ”Удінезе” та ”Ромою”
Лучано Спалетті в Італії працював з ”Емполі”, ”Удінезе” та ”Ромою”

18 січня у 5-зірковому "Гранд-готель Європа" керівництво пітерського "Зеніта" представило нового головного тренера команди — італійця Лучано Спалетті, 50 років.

Фахівець відомий за роботою з "Емполі", "Удінезе" та "Ромою". Приїжджає до готелю на чорному лімузині. Виходить, зіщулившись від холоду, — надворі -10°С.

— Добрий вечір. Я пишаюся тим, що став тренером "Зеніта", — звертається до журналістів російською. Далі переходить на італійську.

До Санкт-Петербурга тренер приїхав із дружиною та двома дітьми. Кажуть, сеньйора Спалетті планує відкрити в Пітері бутик.

— Ні, це не так, — спростовує чутки наставник. — Моя дружина за освітою викладач і з модою ніколи не була пов"язана.

Італійця просять порівняти його роботодавців. Колишнього — власницю "Роми" Розеллу Сенсі — та нинішнього, голову "Газпрому" Олексія Міллера.

— Із Міллером я ще не знайомий, — уточнює фахівець. — А Розелла — чудовий керівник.

— Наскільки реальна поява у "Зеніті" гравців італійської серії А? Зокрема, колишнього захисника київського "Динамо" Кахи Каладзе? — питають у Спалетті.

— Не виключаємо приходу гравців з Італії, — відповідає тренер. — Мені відомо, що багато футболістів мають бажання перейти до "Зеніта". Але самі розумієте — важко змусити виконавця переїхати до Петербурга, якщо він виступає за "Барселону" чи "Манчестер Юнайтед", — Лучано не називає жодного італійського клубу. Зокрема, "Мілан", якому належить Каладзе.

Однак головна інтрига — повернення до "Зеніта" Анатолія Тимощука. Його Спалетті хотів запросити до "Роми" 2006 року, але римляни не змогли домовитися з "Шахтарем", де тоді грав півзахисник.

— Ми зацікавлені повернути Анатолія, — визнає президент "Зеніта" Олександр Дюков. — Але чи хоче цього "Баварія"? Зараз немає жодних контактів між клубами.

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" хоче повернути Тимощука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути