понеділок, 11 січня 2010 17:17

Збірну Того обстріляли ангольські бойовики

— Ми перетнули кордон, просунулися вглиб Анголи на 5 кілометрів і почули, що нас обстрілюють. Це був найжахливіший момент у моєму житті, — каже нападаючий збірної Того та англійського "Манчестер Сіті"Емануель Адебайор, 25 років.

У п"ятницю ввечері автобус із футболістами та делегацією збірної Того обстріляли кабіндські бойовики. Кабінда — частина Анголи, яка бореться за свою незалежність. Футбольний Кубок Африки, який стартував у неділю в Анголі, вони сприйняли як привід нагадати про себе. Під час обстрілу загинули двоє тоголезців — помічник головного тренера та прес-аташе збірної. Ще дев"ять людей поранені — серед них двоє футболістів.

Незважаючи на трагічні події, збірна Того планувала брати участь у турнірі в пам"ять про загиблих, але уряд країни відкликав команду. Організатори Кубка Африки натомість дорікають тоголезцям за те, що замість літака ті вирішили дістатися до Анголи автобусом через Конго.

— Кубок Африки точно б зупинили, якби подібне трапилося з великою збірною — Камеруном, Ганою або Кот д"Івуаром, — каже захисник збірної Того Алексіс Ромао. — А Того — маленька країна. Адебайор спілкувався з лідером івуарійців Дідьє Дрогба, і той підкреслив, що не готовий грати на турнірі.

Улітку Африканський континент уперше прийме фінальну частину Кубка світу — турнір відбудеться в Південній Африці. Проблеми безпеки на континенті та в ПАР, зокрема, були актуальними і без ангольського інциденту, а після нього і поготів.

— Я впевнений, що Африці по силах гідно прийняти світову першість, — каже президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер, 73 роки. — Жахливий інцидент в Анголі не повинен затьмарити чимало славних сторінок, вписаних африканцями в історію світового футболу.

Сім років тому Блаттер, щоб перемогти на виборах президента ФІФА африканця Іссу Хайяту, заручився підтримкою представників Чорного континенту. Натомість Блаттер пообіцяв Африці Кубок світу.

Зараз ви читаєте новину «Збірну Того обстріляли ангольські бойовики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути