Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 00:55

Збірна України не має передумов для розвитку

Безперечно, в нас сильна національна команда. Підібралася цікава й талановита молодь — Зінченко, Миколенко, Яремчук, Циганков. На піку форми П'ятов, Степаненко, Ярмоленко. Виходить поєднання молодості та досвіду. З таких ситуацій потрібно витискати максимум.

Андрієві Шевченку вдалося створити хорошу атмосферу в команді. Колективна гра підкріплена емоційною впевненістю у силах. Це мені нагадує Хорватію на Кубку світу-2018. Тоді були лідери й індивідуальна майстерність з одного боку, а з другого — колективний і дисциплінований футбол. Команда Шевченка розкутіша, ніж це було за Блохіна й Фоменка.

У відбірковому циклі до Євро-2020 у нашій збірній грали натуралізовані футболісти — Мораес і Марлос. Однозначно важко оцінити їхнє місце в команді Шевченка. Я не прихильник натуралізації. Ці двоє не мали ключової ролі у вдалих виступах. Тим паче, вони вже не юні. Але принесли конкуренцію. Це важливо.

Багато говорять, що ­важливе значення у збірній мають помічники Андрія Шевченка. Але хто ж їх обрав і запросив до коман­ди? Італійський стиль футболу нам більше підходить, ніж іспанський. Залучення італійців Тассотті й Малдери багато важить. Вони працюють над правильною тактикою, ретельно вивчають суперника. Спростили гру, відійшовши від непотрібних моментів.

У відборі були три ключові зустрічі. Непогано розпочали з Португалією. Під кінець навіть могли вирвати перемогу. З Люксембургом у гостях проявили характер, і талан був на нашому боці. А перемога у Львові над Сербією дозволила повірити, що можемо стати першими в групі та навіть випередити чемпіонів Євро-2016 португальців.

Збірна досягла максимуму розвитку. Немає глибини складу. Після замін уболівальники завмирають, не розуміючи, чого чекати від нових гравців. У нас не так багато кваліфікованих футболістів. На деяких позиціях маємо проблеми. Насамперед, на флангах. З лівого — через Миколенка пройшло багато атак у матчі проти Португалії. Тому нинішній рівень потрібно утримати. Є великі сумніви, що команда йтиме вгору. Проте й залишитися на нинішніх позиціях — буде добре.

2 матчі залишилося провести національній ­команді України нинішнього року. 14 листопада українці приймуть Естонію в Запоріжжі. Це буде контрольна гра. 17 листопада ­зіграємо на виїзді проти Сербії заключний матч відбору до Євро-2020.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України не має передумов для розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути