четвер, 03 вересня 2020 00:10

Збірна України гратиме зі Швейцарією та Іспанією

Футбольна збірна України проведе перші матчі 2020 року. 3 вересня, у четвер, команда Андрія Шевченка зіграє у Львові проти Швейцарії (21:45 за Києвом, ТБ: "Україна"/"Футбол 1", текстова трансляція gazeta.ua). 6 вересня, в неділю — у Мадриді проти Іспанії (21:45 за Києвом, ТБ: "Україна"/"Футбол 1", текстова трансляція gazeta.ua).

Поєдинки відбудуться у рамках групового турніру Ліги націй. У ньому ми граємо у вищій лізі. Ще один суперник — Німеччина. Переможець групи змагатиметься за трофей Ліги націй з іншими трьома командами. Збірна, що займе четверте місце, піде до першої ліги.

— Ніколи в історії наша збірна не потрапляла до такої складної групи, — каже екснападник "Шахтаря" 63-річний Віктор Грачов. — Щось подібне було лише на Євро-2012 із Францією та Англією. Німеччина не вийшла з групи на Кубку світу-2018. Прагне реабілітації. Іспанці там також виступали невдало. Теж мотивовані. Швейцарія щороку прогресує. У минулому розіграші Ліги націй випередила Бельгію, бронзового призера Кубка світу.

Наївні думки тих, хто вважає, що у Львові Швейцарія діятиме від оборони. Команда наскільки кваліфікована, що цілком може змусити грати на своїй половині поля.

Як нам не поступитися в Іспанії?

— Днями передивився фільм "Перл-Харбор". Сподобався епізод, де головний герой закликає побратима-льотчика не клякнути перед японськими асами. Тому головне нашій збірній — не впадати в ступор від імен суперника. Не ціпеніти, не клякнути, а грати в свою гру. Тиску трибун не буде — матч пройде без глядачів. Раніше такий тиск заганяв наших футболістів у стан шоку. А зараз спокійно грай у свою гру, вибігай у контратаки й руйнуй атаки суперника. Думаю, іспанці почнуть академічно, спробують перший м'яч без надзусиль. Із часом "насідатимуть" усе більше. Якщо вдасться їм забити в першій половині — тоді наші не поступляться. Загалом таку групу може виграти кожна з команд. І кожна може опинитися на останньому місці. Перший тур розставить пріоритети. Якщо наші переможуть у Швейцарії — поїдуть до Іспанії з думками не поступитися. Втратять очки у Львові — огризатимуться в другому матчі.

Ще один плюс нашої команди — майже всі футболісти встигли провести по кілька матчів і набрати форму. Добре, що стартував чемпіонат Бельгії, де маємо чимало гравців.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України гратиме зі Швейцарією та Іспанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути