Ексклюзиви
вівторок, 09 вересня 2008 17:26

Збірна Казахстану зіграє від оборони

Сьогодні національна команда України проведе другий матч відбірного турніру Кубка світу-2010. Підлеглі Олексія Михайличенка в Алмати зіграють зі збірною Казахстану.

Чотири роки тому Казахстан провів дебютну гру в європейській відбірній зоні. Тоді суперником також була українська збірна. Команда Олега Блохіна 2004-го перемогла 2:1. Вирішальний м"яч забили на 89-й хв.

— Ми не могли грати з таким сильним суперником в атакувальний футбол і будували свою гру від оборони, — згадує тодішній тренер казахів Сергій Тимофєєв. — Вважаю, дали бій Україні. А гол пропустили, бо не мали досвіду таких матчів.

Із того часу склад Казахстану оновився на 70%. 2006 року Тимофєєва на посаді наставника національної команди замінив 49-річний голландський фахівець Арно Пайперс. Він відмовився від постійних експериментів зі складом. Практично в кожному поєдинку команда Пайперса грає від оборони. Чотири захисники, два опорних півоборонці, двоє флангових. Один форвард діє на вістрі атаки, його підтримує ще один півзахисник.

За нашою версією, склад господарів у сьогоднішньому матчі буде таким.

Голкіпер

Давид Лорія

Добре розуміє захисників як на полі, так і поза ним. Впевнено почувається у ближньому бою, має гарну реакцію, кожний епізод дограє до кінця. Невисокий зріст робить його вразливим у повітряній боротьбі з потужними нападаючими.

Правий захисник

Самат Смаков

Універсал, який може зіграти і праворуч, і ліворуч. Часто залучається до атак, але інколи не встигає повернутися. Слабкий у грі головою.

Центральні захисники

Олександр Кучма

Стабільно виходить в основному складі. Володіє потужним ударом, часто виконує штрафні удари. Нешвидкий, тому порушує правила у боротьбі з більш прудкими опонентами.

Максим Жалмагамбетов

Високий (зріст — 195 см), постійно ходить у штрафний майданчик суперника за розіграшу кутових. Діє просто — за найменшої небезпеки просто вибиває м"яч подалі від воріт

Лівий захисник

Фархатбек Ірисметов

Колишній форвард, який перекваліфікувався в оборонця. Має прекрасний дриблінг. Занадто емоційний.

Опорні півзахисники

Сергій Скорих

Виконує великий обсяг роботи, любить завдавати несподіваних ударів. Проте погано бачить поле і працює лише у своїй зоні.

Руслан Балтієв

Штатний виконавець стандартних ситуацій. На відміну від Скорих, має непогані диригентські якості. Проте фахівці вважають, що кращі часи 30-річного Балтієва минули.

Правий півзахисник

Улугбек Асанбаєв

Найтехнічніший гравець збірної, гарно володіє м"ячем. Часто бере гру на себе. Схильний до травм.

Лівий півзахисник

Дмитро Бяков

П"ять років тому зазнав ножового поранення у серце під час інциденту в нічному клубі. Не лише вижив, але й повернувся у футбол. Має проблеми з дисципліною поза полем. Якось Пайперс виключив Бякова із заявки на матч через запізнення до аеропорту.

Атакувальний півзахисник

Нурбол Жумаскалієв

Лівша, добре володіє поставленим ударом. Може організувати швидкісну контратаку. Мозок команди.

Нападаючий

Сергій Остапенко

Форвард таранного типу. Може прийняти несподіване рішення і застати воротаря зненацька. Проте має зайву вагу, тому швидкість — не його союзник.



Заявка збірної Казахстану на матч із Україною


Воротарі: Давид Лорія, 27 років, ("Шахтар"), Олександр Мокін, 27 років, ("Алмати"), Сергій Бойченко, 31 рік, ("Астана");
захисники: Єгор Азовський, 23 роки, Олександр Кучма, 27 років, Максим Жалмагамбетов, 24 роки, (усі — "Астана"), Фархатбек Ірисметов, 27 років, Кайрат Нурдаулетов, 25 років, (обидва — "Тобол"), Самат Смаков, 29 років, ("Актобе");
півзахисники: Сергій Скорих, 24 роки, Нурбол Жумаскалієв, 27 років, Руслан Балтієв, 30 років, (усі — "Тобол"), Улугбек Асанбаєв, 29 років, Микита Хохлов, 24 роки, (обидва — "Актобе"), Андрій Карпович, 27 років, ("Динамо", Росія), Антон Чичулін, 23 роки, ("Астана"), Максат Байжанов, 24 роки, ("Кайсар"), Дмитро Бяков, 30 років, ("Шахтар"), Сергій Ларін, 22 роки, ("Алмати"), В"ячеслав Ербес, 20 років, ("Восток");
нападаючі: Сергій Остапенко, 22 роки, ("Алмати"), Мурат Суюмагамбетов, 23 роки, ("Шахтар"), Роман Узденов, 29 років, ("Атирау"), Мурат Тлешев, 28 років, ("Іртиш").

Кубок світу-2010. Відбірний турнір. Група 6. 2-й тур

10 вересня (середа)
Казахстан — Україна
19.00. Алмати. Центральний стадіон (розрахований на 32 тис. глядачів)
Суддя: Ф. Брих (Німеччина)
ТБ: ТРК "Україна"
Андорра — Білорусь
20.00. Андорра-ла-Велья (розрахований на 1299 глядачів)
Хорватія — Англія
22.00. Загреб. Стадіон "Максимір" (розрахований на 38 тис.)
ТБ: "Спорт-1"
Примітка: час — київський

Зараз ви читаєте новину «Збірна Казахстану зіграє від оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути