пʼятниця, 30 липня 2010 03:07

"Завдання на сезон — потрапити у Лігу чемпіонів"

Автор: фото: УНІАН
  Захисник дніпропетровського ”Дніпра” Віталій Денисов (ліворуч) зупиняє прохід до воріт нападника київського ”Арсеналу” Йонуца Мазілу 7 серпня 2009 року
Захисник дніпропетровського ”Дніпра” Віталій Денисов (ліворуч) зупиняє прохід до воріт нападника київського ”Арсеналу” Йонуца Мазілу 7 серпня 2009 року

Після трьох турів футбольної прем"єр-ліги на чолі турнірної таблиці закріпився дніпропетровський "Дніпро". Про завдання на сезон розповідає один з лідерів команди, узбецький захисник Віталій Денисов, 23 роки.

"Дніпру" часто усміхається удача?

— Ні, були матчі, коли нам і не щастило. Одразу пригадується  гра навесні на "ДніпроАрені" з "Зорею", де ми втратили перемогу на останніх хвилинах, виїзний матч із "Динамо". Так що тут є своєрідний баланс. Чого команда заслуговує, те вона в кінці сезону і отримає.

У команди зараз є чітка мета — за сезон потрапити у Лігу чемпіонів. Навряд чи ми будемо задоволені іншим результатом. "Дніпро" став сильнішим, про що говорить впевнений старт в чемпіонаті. Знаю, що матчі єврокубків потрібні не тільки футболістам і вболівальникам. Вони потрібні Дніпропетровську.

Які команди можуть перешкодити "Дніпру" досягнути цього завдання?

— Кожен клуб у прем"р-лізі. Ніхто не хоче програвати, всі борються до останнього. Тому для нас головне — набирати очки і не загадувати наперед. У футболі все може статися. Зіграли тільки три тури, має минути час, щоб визначилися лідери сезону.

Ти провів у Дніпропетровську достатньо часу, щоб скласти враження про нього. Подобається тут?

— Я прожив тут три роки. Приємне місто, мені все тут до душі. Тільки гарного узбецького ресторану немає.

Що робиш у вільний час?

— Приємно бути вдома. Дуже люблю боулінг і більярд. Сходити в кіно і посидіти в ресторані теж варіант. У мене тут теплі стосунки з гравцями. З Русланом Ротанем, Богданом Шершуном і Сергієм Самодіним на природу виїжджаємо разом, зустрічаємося сім"ями.

Як ти став професійним футболістом?

— Я родом із Ташкента. Батько Геннадій Денисов грав за "Пахтакор", але не намагався захопити мене футболом. Ганяв м"яч з друзями у дворі, а потім сам записався в секцію. Футбольну освіту закінчував у московському "Академіку". Після цього запросили у ЦСКА.

Чому не вдалося закріпитися в основі армійського клубу?

— Об"єктивно кажучи, пробитися в основний склад було вкрай складно. А тут ще відразу отримав серйозну травму — перелом п"ятої плеснової кістки, після чого не грав півроку. Коли відновився, виступав за дубль, був "під основою". Але далі не пробився через високу конкуренцію. На правах оренди потрапив у клуб першої ліги "Cпартак" з Нижнього Новгорода. Рівень цього дивізіону був нижчим, але я принаймні мав ігрову практику.

Яка була перша реакція, коли покликали до "Дніпра"?

— Новий рівень, команда прем"єр-ліги. Та й керівництво "Дніпра" виявилося більш наполегливим, ніж решта клубів. До того ж і батько говорив, що це хороший варіант.

Пам"ятаєш свій перший матч "в основі"?

— Так, билися з "Іллічівцем". Шкода, що не виграли — 1:1. А за збірну Узбекистану зіграв напередодні свого дня народження. Дуже хвилювався, переживав. Виграли 5:0 у Бангладеш — дебют удався.

А свій перший приз як кращому гравцеві матчу?

— Після гри в Полтаві мені подарували термос.

Чого команда заслуговує, те вона в кінці сезону і отримає

Ти з ауту кидаєш м"яч не гірше англійця Рорі Ділепа.

— Партнери по команді іноді жартують: замість того, щоб бити, кидай м"яч рукою.

Як переживаєш поразки?

— Важкувато, якщо чесно. Увечері зіграли, ніч і наступний вихідний день згадуєш, обдумуєш, моменти перебираєш у голові. Але потім тренер вкаже на помилки. І все — налаштовуємося на наступний матч.

Яка найцінніша порада, яку ти чув від тренера?

— Ніколи не зупинятися на досягнутому.

У міжсезонні тобою цікавилося московське "Динамо". Спадало на думку піти з "Дніпра"?

— Жодного разу. Усі захоплюються людьми, які проводять всю кар"єру в одному клубі. Взяти хоч Паоло Мальдіні або Рауля. Це показник того, що людина знайшла своє місце в житті. Був би щасливий залишитися у Дніпропетровську до кінця кар"єри.




Віталій Денисов

Захисник.

Народився 23 лютого 1987 року у Ташкентi (Узбекистан).

Зрicт — 178 см.

Вага — 75 кг.

Грав за російські команди ЦСКА (Москва, 2003–2005, дубль), "Спартак" (Нижнiй Новгород, 2006). За "Дніпро" (Дніпропетровськ) з березня 2007-го провiв 89 матчiв, забив один м"яч.

Володар Кубка Росiї 2005 року

Зараз ви читаєте новину «"Завдання на сезон — потрапити у Лігу чемпіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути