Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 06:45

Жадсон за Україну не виступатиме

Автор: фото з сайта www.footballfan.com.ua
  Жадсон перебрався з Бразилії у Донецьк у січні 2005 року
Жадсон перебрався з Бразилії у Донецьк у січні 2005 року

Один із бразильських телеканалів повідомив, що півзахисник "Шахтаря" 27-річний Жадсон може зіграти за українську збірну. Начебто Федерація футболу України запропонувала гравцеві змінити громадянство і зіграти на чемпіонаті Європи-2012.

Для того, аби спортсмен міг змінити футбольне громадянство, йому треба було провести не менше п'яти років у чемпіонаті країни, за збірну якої планує грати. З цієї точки зору Жадсон міг би нам підійти: він прийшов до "Шахтаря" у січні 2005-го. Ще одна перевага: бразилець може діяти на позиції атакувального півзахисника, дефіцитній для українського футболу. Але, по-перше, на ній можна награвати дніпропетровця Євгена Коноплянку, одного з лідерів молодіжної збірної, яка пробилася на чемпіонат Європи-2011. По-друге, останнім часом бразилець значно знизив ігровий рівень — на поле виходив тільки через травму Фернандіньйо, а після ігор Жадсона часто критикував Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря".

Футболіст ніколи не висловлював бажання грати за Україну, а головний тренер нашої збірної Юрій Калитвинцев, на відміну від свого попередника Мирона Маркевича, досить скептично ставиться до натуралізації гравців.

Остаточно шанси України залучити Жадсона знищив головний тренер бразильської національної команди Мано Менезес. Він викликав футболіста на товариський матч п'ятиразових чемпіонів світу проти Франції, який відбудеться в Парижі 9 лютого. Чергове запрошення до бразильської збірної дістав форвард київського "Динамо" Андре.

Зараз ви читаєте новину «Жадсон за Україну не виступатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути