середа, 04 жовтня 2006 17:55

За Мілевського хочуть 30 мільйонів

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Артем Мілевський переїхав з Мінська до Києва у 15 років
Артем Мілевський переїхав з Мінська до Києва у 15 років

Форвард київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський, 21 рік, узимку може перейти до італійського "Мілана".

Улітку команда Берлусконі продала Андрія Шевченка до англійського "Челсі" за $50 млн. А навзамін за $15 млн придбала в іспанського "Бетіса" 26-річного Рикардо Олівейру. За Мілевського італійці можуть заплатити 30 чи 35 млн доларів. Принаймні таку суму неофіційно називають у київській команді.

— Не думаю, що "Мілан" розстанеться з такими грошима заради Мілевського, — каже "ГПУ" колишній форвард "Динамо" Віктор Леоненко, 37 років. — Артем поки що нічого не досяг у своїй кар"єрі. Той же Шевченко перейшов до "Мілана" у статусі півфіналіста Ліги чемпіонів, одного з найкращих бомбардирів цього турніру. А Мілевський тільки цього року більш-менш стабільно виходить в основному складі "Динамо". Хоча все може бути. Якщо "Динамо" відпустить...

Шанси Мілевського опинитися у італійському суперклубі підвищують кілька факторів. Насамперед, у керівників "Мілана" та "Динамо" склалися чудові стосунки, наслідком чого став переїзд на Апенніни Андрія Шевченка та Кахи Каладзе.

По-друге, італійський гранд не боїться брати гравців з колишнього пострадянського простору. Окрім Шевченка та Каладзе, п"ять років тому "Мілан" купив у білоруського БАТЕ нападаючого Віталія Кутузова, а в грудні "полював" за киянином Олегом Гусєвим. Для роботи з вихідцями з колишнього СРСР у "Мілана" є грузин Резо Чохонелідзе, який допомагав освоїтися в Італії Шевченкові, Каладзе та Кутузову.

За Шевченка "Мілан" виклав 25 мільйонів доларів

По-третє, після втрати Шевченка у "Мілана" серйозні проблеми в атаці. В останніх чотирьох матчах команда забила тільки один гол.

Нарешті, останнє: за своїми ігровими характеристиками Мілевський ідеально підходить міланському клубові. Артем любить атакувати з глибини поля, вміє організувати наступ, може сам створити момент. "Мілан" сьогодні змушений розраховувати на Філіппо Індзагі та Альберто Джилардіно — однопланових футболістів, надзвичайно залежних від півзахисників команди.

Мілевський чудово зарекомендував себе на молодіжному чемпіонаті Європи-2006 у Португалії. Західноєвропейська преса назвала його та нідерландця Хунтелаара головними героями турніру, а організатори включили до символічної збірної. Після цього Артем відбув у розташування національної команди і навіть забив на Кубку світу гол — у серії післяматчевих пенальті швейцарцям. А у чвертьфінальному поєдинку з Італією вийшов у стартовому складі замість травмованого Вороніна. Після Мундіалю Мілевським зацікавились італійські "Торіно" та "Фіорентина", португальська "Бенфіка". Його трансферна вартість улітку становила 8 млн євро.

Можливо, Мілевський стане продовжувачем слави вітчизняних форвардів. В Україні суперталанти з"являються раз на десять років. 1952 року народився Олег Блохін, 1960-го — Ігор Бєланов, 1976-го — Андрій Шевченко. Усі троє визнавалися найкращими футболістами Європи. Настала черга Мілевського? Вік принаймні грає на нього. Шевченка "Мілан" запримітив, коли Андрієві було 21. Через два роки Шева вперше одягнув червоно-чорну футболку, за що "Мілан" виклав $25 млн.

Зараз ви читаєте новину «За Мілевського хочуть 30 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути