вівторок, 12 червня 2018 06:21

Віталія Кличка ввели до Міжнародної зали боксерської слави

Автор: www.liga.net
  Віталій (праворуч) та Володимир Клички позують біля стенду із зображенням чемпіонів світу з боксу Мухаммеда Алі та Джо Фрезера у Канастоті, США
Віталій (праворуч) та Володимир Клички позують біля стенду із зображенням чемпіонів світу з боксу Мухаммеда Алі та Джо Фрезера у Канастоті, США

Перший український чемпіон світу з боксу серед професіоналів Віталій Кличко, 46 років, став першим українцем, якого прийняли до Міжнародної зали боксерської слави. Офіційна церемонія пройшла в ніч на понеділок, 11 червня, у Канастоті, США. У цьому місті розташовані Зала слави і Музей боксу, де вшановують тих, хто зробив великий внесок у розвиток цього виду спорту.

Заходи в Канастоті тривали з 7 до 10 червня. Віталій Кличко в Музеї боксу зробив відбиток кулака для Зали слави. Кулак українця став там 300-м. Важить близько 5 кг.

Також Кличко взяв участь у Параді чемпіонів. По місту на кабріолеті проїхався і його брат Володимир. Він буде другим українцем, який потрапить до Зали слави. Це відбудеться 2022-го — згідно з правилами, боксера можуть прийняти туди за п'ять років після завершення кар'єри.

Залу слави та Музей боксу відкрили 1990 року. Тоді були відзначені Мухаммед Алі, Майк Тайсон, Джо Луїс, Макс Шмеллінг, Роккі Марчіано, Джо Фрейзер. Серед членів Зали є двоє уродженців Києва — Бенні Басс і Луїс Каплан. Вони виступали на ринзі під американським прапором.

Віталій Кличко — чемпіон світу з боксу серед професіоналів за версіями Все­світньої боксерської організації (1999–2000), Всесвітньої боксерської ради (2004–2005, 2008–2013). Останній його поєдинок відбувся 8 вересня 2012-го в Москві — українець переміг нинішнього "регулярного" чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації, сирійця Мануеля Чарра. Кличко провів на професійному ринзі 47 боїв. Виграв 45, 41 — нокаутом, і двічі програвав.

Зараз ви читаєте новину «Віталія Кличка ввели до Міжнародної зали боксерської слави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути