вівторок, 06 березня 2012 05:00

Віта Семеренко здобула "бронзу" чемпіонату світу

Автор: фото з сайта www.hotsport.ua
  Віта Семеренко відстрілялася без промахів
Віта Семеренко відстрілялася без промахів

Біатлоністка Віта Семеренко, 25 років, виграла бронзу на чемпіонаті світу в німецькому Рупольдинґу. Медальним став спринт на 7,5 км.

Українка пройшла дистанцію без промахів і на високій швидкості. Переконливішими були лише німкеня Маґдалена Нойнер, яка посіла перше місце, і білоруска Дарія Домрачова, срібний призер. Нойнер швидко закрила всі п'ять мішеней у стрільбі стоячи, Домрачова показала звичну для себе стабільність. Німкеня здобула 11-те "золото" чемпіонатів світу. Бронзову нагороду на фінішному колі Віта відстояла в боротьбі з володаркою Кубка світу-2008/09 шведкою Геленою Екгольм і француженкою Марі-Лор Брюне.

Суперниці, які стартували під номерами після 40-х, шансів вклинитися в боротьбу за медалі майже не мали. Така специфіка весняного біатлону — утрамбований сніг на дистанції в ході гонки перетворюється на "кашу". Ті, хто біжать у таких умовах, сперечатися в швидкості з тими, хто стартував раніше, не можуть. Навіть за умови ідеальної стрільби.

Як і торік у російському Ханти-Мансійську, Віта Семеренко принесла Україні першу медаль чемпіонату світу. Різниця лише в тому, що 2011-го "бронзу" Віта здобула в індивідуальній гонці на 15 км. Після неї були ще жіноче "срібло" й чоловіча "бронза" в естафеті. Медаль жіночої команди згодом забрали через негативну допінг-пробу Оксани Хвостенко. Тепер сподівань на естафетні нагороди обмаль. Наталія Бурдига в поганій формі. А Олена Підгрушна через застуду пропустила три стартові гонки чемпіонату. Сестри Семеренки — нестабільні, що підтвердила гонка переслідування. Стартувавши з третього місця за підсумками спринту, Віта лише на одному з вогневих рубежів відстрілялася без промахів і з трьома невлучаннями посіла восьму позицію.

Зараз ви читаєте новину «Віта Семеренко здобула "бронзу" чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути