Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 00:00

Віта Семеренко здатна бути у п'ятірці

Автор: фото: ІТАР-ТАРС
  Біатлонний сезон 2012/13 відкрився змішаною естафетою. Стартували 15 команд. Перемогла збірна Росії, друге місце посіла Норвегія, третіми стали чехи. Українці фінішували на десятій позиції
Біатлонний сезон 2012/13 відкрився змішаною естафетою. Стартували 15 команд. Перемогла збірна Росії, друге місце посіла Норвегія, третіми стали чехи. Українці фінішували на десятій позиції

У неділю стартував Кубок світу 2012/13 з біатлону. Сезон відкрився змішаною естафетою. Перемогли росіяни. Українська збірна посіла десяте місце.

"ГПУ" оцінює перспективи на сезон п'ятьох найкращих українських біатлоністів.

Віта Семеренко, 26 років

Беззаперечна лідерка української збірної. Здобувала медалі на двох останніх чемпіонатах світу. Здатна фінішувати серед п'яти найкращих спортсменок у загальному заліку Кубка світу. Для цього треба набути стабільності. У міжсезоння покращила стрільбу. Перемогла на літньому чемпіонаті світу, випередивши німкеню Андреа Генкель, словенку Тею Ґреґорін, фінку Кайсу Макарайнен.

Валентина Семеренко, 26 років

За потенціалом не програє сестрі-близнючці. Поступається за психологією. У кар'єрі забагато четвертих-п'ятих місць. З одного боку, вони демонструють стабільність спортсменки. З іншого — позбавляють впевненості у тому, що може бути серед призерів.

Юлія Джима, 22 роки

Потрапила до складу національної команди торік у січні. Тепер має всі шанси увійти до естафетної четвірки збірної України. Із семи проведених перегонів Кубка світу-2011/12 Джима лише одного разу не змогла здобути залікових очок. Якщо тренери правильно вибудують фізичну підготовку, цього сезону може стати кращою за Олену Підгрушну та Наталю Бурдигу.

Сергій Семенов, 24 роки

Попередній сезон провалив. Причина — помилки тренерського штабу. Але президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак висновків не зробив і залишив біля керма команди латвійця Віталіса Урбановича. Судячи зі змішаної естафети в Естерсунді, готовий Семенов не надто добре. Але залишається лідером серед українців — контрольні передсезонні старти це доводять.

Артем Прима, 25 років

11 із 13 проведених минулого сезону перегонів у рамках етапів Кубка світу Прима-молодший завершив в очковій зоні. Надії на прогрес цього сезону є. Проте насторожує стрільба на останніх контрольних стартах — вона розладналася.

Місце Нойнер має посісти білоруска Домрачова

Теперішній сезон відбудеться без німкені Маґдалени Нойнер. Найкраща біатлоністка останніх років вирішила завершити кар'єру. Тепер титул біатлонної королеви вакантний. Найбільше шансів його здобути має білоруска Дарія Домрачова. З нею поборються Кайса Макарайнен із Фінляндії, росіянка Ольга Зайцева та норвежка Тура Берґер.

 

Зараз ви читаєте новину «Віта Семеренко здатна бути у п'ятірці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути